Twee bijzondere boeken Wilma ter Mull

In de Leemerhoef in Waalre presenteerden we twee boeken tegelijk van Wilma ter Mull. In het boek Dementie, de ziekte van het verleden onderbouwt Wilma ter Mull haar theorie over het verband tussen het ontstaan van dementie en niet verwerkte, vaak dramatische gebeurtenissen uit het verleden. Gedurende veertien jaar was zij mantelzorger van een dierbare dementerende en heeft zo haar theorie in de praktijk kunnen toetsen. Ze geeft in haar boek veel waardevolle tips voor de omgang met mensen met dementie. Het andere boek dat werd gepresenteerd is Het collectief geheugen deel 2. In dit tweede deel van een driedelige serie over het nieuwe denken, willen en voelen, uitgedrukt in de drie buitenplaneten, staat de planeet Pluto centraal. In deze serie probeert Wilma ter Mull een mogelijk antwoord te geven op een aantal indringende vragen die ons individueel, familiair, landelijk of mondiaal bezighouden. In de afgelopen twintig jaar heeft zij onderzoek gedaan naar het persoonlijk en het collectief onbewuste van de mens. Bijzondere boeken en een bijzondere middag. (28-01)