Fedde een leven in achttien jaar

Gerda Driessen-Fröberg heeft in het boek Fedde een leven in achttien jaar een bijzondere vorm gekozen om het verhaal van haar zoon te vertellen. Hun beider verhalen wisselen elkaar af in het boek. Ze vervult daarmee zijn wens om zijn geschiedenis vast te leggen en daarnaast vertelt ze, hoe zij en haar man deze zwarte periode waarin hun enige kind ziek werd en uiteindelijk overleed, hebben doorstaan en ervaren. We presenteren het boek te midden van vrienden, familie, collega’s en oud-klasgenoten in het Huis van de Gemeente in Panningen. Een waardige en waardevolle middag. Wat heel bijzonder is bij dit boek, is dat je leest hoe Gerda en haar man in de precaire balans tussen gefundeerde bezorgdheid en het respecteren van Fedde’s vrijheid voor moeilijke dilemma’s komen te staan. Door steeds van hun zoon en niet van henzelf uit te gaan, geven ze hem hun ultieme en onvoorwaardelijke liefde, zodat hij kan zijn wie hij is. (07-05)