ACTIE! 'Een droom van een relatie' en 'Klikt het?'
Afbeelding van ACTIE! 'Een droom van een relatie' en 'Klikt het?'
Afbeelding van ACTIE! 'Een droom van een relatie' en 'Klikt het?'
Afbeelding van ACTIE! 'Een droom van een relatie' en 'Klikt het?'

ACTIE! 'Een droom van een relatie' en 'Klikt het?'

Tot en met 14 februari 2019 krijgt u de boeken van Cornélie Spijkerboer en Hans Mennes, 'Een droom van een relatie' (nieuwe druk) en 'Klikt het?', normaal €15,50 per stuk, samen voor €25,00. Verzending is gratis. Tot en met Valentijnsdag!!!

€ 31,-  Omschrijving

  Over Een droom van een relatie, in 2019 van een fris, nieuw binnenwerk voorzien:
  Het boek Een droom van een relatie geeft een antwoord op de vraag waarom mensen relatieproblemen hebben en hoe ze, als ze weten hoe dat komt, samen een stuk gelukkiger kunnen worden. Paren hebben soms een irreëel, romantisch beeld van relaties. Films en boeken suggereren dat een relatie een roze wolk moet zijn. Menigeen loopt daarin vast. Door uit te leggen hoe relaties in elkaar zitten en hoe mensen in het algemeen in elkaar zitten, ontwarren Hans en Cornélie in dit boek de complexiteit van het samen-zijn. Hun visie wordt gekenmerkt door de begrippen partnerblauwdruk, innerlijkkindwerk en hechting. Deze visie hebben ze samen ontwikkeld en doorleefd. Ze passen hun visie in alle omstandigheden op zichzelf toe.

  Over Klikt het:
  Om een veilige setting voor de cliënt te creëren, is de ontmoeting nodig tussen hulpverlener en cliënt. Ontmoeten betekent om te beginnen gelijkwaardigheid: ik ben niet beter of verder dan jij. Het betekent ook transparant en echt zijn. Ook dat biedt veiligheid, want dan zijn er geen dubbele agenda’s. Jij bent oké, in wie en waar jij bent, net als ik.

  In de psychotherapie is de relatie tussen hulpverlener en cliënt een van de belangrijkste succesfactoren. Het slagen van de therapie hangt voor een groot deel af van het feit of er een klik tussen hen bestaat. Juist dat element is onvoorspelbaar en daarmee is de interactie een van de lastigste aspecten van het hulpverleningsproces. Je komt er niet als je alleen een protocol op je cliënt loslaat. Je hebt te maken met een ontmoeting tussen twee mensen die bijzonder dynamisch is.
  In dit boek belichten Cornélie Spijkerboer en Hans Mennes op heldere en aansprekende wijze verschillende elementen van deze relatie. Ze geven praktische handvatten ter verbetering en ontrafelen remmingen, aannames en persoonlijke zwakheden van de hulpverlener die het slagen van een therapie in de weg kunnen zitten. Een uitermate werkbare handleiding, geïllustreerd met aansprekende en inspirerende voorbeelden uit hun jarenlange praktijk.

  EendroomvaneenrelatieInkijk.pdf

  Klikthet_Inkijk.pdf

  Formaat beide boeken: 128x192x7 mm
  Aantal pagina's samen 212
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteurs Cornélie Spijkerboer en Hans Mennes
  Biografie

  Cornélie Spijkerboer (*1961) en Hans Mennes (*1953) zijn psychosociaal (relatie)therapeut en werken samen in hun praktijk Mens in Werking in Houten.

  Verschijningsdatum 18-01-2019 t/m 14-02-2019

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-082-3
  EAN nummer
  9789463650823
  Auteur
  Cornélie Spijkerboer Hans Mennes