Art Fairs Revisited

Art Fairs Revisited

Een fotoboek over kunstbeurzen tijdens de opbouw en afbouw.
Met een essay van Robbert Roos. Gratis verzending

€ 19,50  Omschrijving

  Het nieuwe fotoboek “Art Fairs Revisited” van Dolph Kessler is een vervolg op het in 2009 verschenen fotoboek Art Fairs. Zijn invalshoek is nu kunstbeurzen ten tijde van opbouw en (soms) ten tijde van afbouw.

  Hij is nu vooral geïnteresseerd in het merkwaardige verschijnsel dat er soms tijdens de opbouw en afbouw van art fairs spontane “installaties” ontstaan die hun eigen schoonheid kennen of op een andere manier interessant zijn. Het zijn foto’s met raakvlakken en verwijzingen naar de moderne beeldende kunst.

  Ze zijn daarbij overigens niet alleen een formeel-esthetische vingeroefening in (soms bijna abstracte) composities van het beeldvlak, maar tevens een ironisch commentaar op het kunstbedrijf dat onbedoeld 'kunst' blijft produceren, ook vóór en na sluitingstijd.

  Formaat240 x 300
  Aantal pagina's80
  Levertijd1 werkdag
  AuteurDolph Kessler
  Korte levensbeschrijving

  Dolph Kessler (Amsterdam, 1950) is sinds 2004 documentair fotograaf en woont in Fryslan. Hij studeerde Stedenbouwkunde (TH Delft). Van 2003 tot 2006 volgde hij de Foto Academie Amsterdam.

  Hij levert – in samenwerking met journalist en schrijver Gerrit Jan Zwier – regelmatig foto’s voor verschillende kranten en tijdschriften. Hij is lid van de GKf. Behalve als fotograaf van de “condition humaine” (de moderne mens in de hedendaagse samenleving) is hij landschapsfotograaf en gefascineerd door de betekenissen die aan het landschap en de natuur gegeven worden.

  Via zijn uitgeverij Mauritsheech Publishers publiceerde hij in eigen beheer meerdere fotoboeken in beperkte oplage (10 – 100 exemplaren). In 2012 verscheen het Fotoboek “De Noordzee rond”; het eerste in eigen beheer uitgegeven boek in een hoge oplage. Bij uitgever d’ Jonge Hond verscheen eind 2009 het fotoboek Art Fairs, met essays van ondermeer Hans den Hartog Jager en Huub Mous. Voor dit project heeft hij drie jaar gefotografeerd op grote internationale kunstbeurzen. Met een selectie van foto’s uit dit boek won hij de eerste prijs in de categorie “kunst, cultuur en entertainment”, onderdeel series, van de Zilveren Camera 2009.

  Het fotoboek Art Fairs Revisited is een vervolg op dit boek. Het wordt, via Mauritsheech Publishers in eigen beheer uitgegeven in een oplage van 500 exemplaren.

  Verschijningsdatum2013-09-27

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8098-109-6
  EAN nummer
  9789080981096