Avonturen achter de zeedijk
Afbeelding van Avonturen achter de zeedijk
Afbeelding van Avonturen achter de zeedijk

Avonturen achter de zeedijk

Spannende roman over drie avontuurlijke Makkumer jongens

€ 16,50  Omschrijving

  De drie vrienden Jelke Laansma, Piet de Groot en Cor Bruinsma beleven in dit boek spannende avonturen in hun woonplaats Makkum. Ze gaan op zoek naar vogeleieren om hun collectie uit te breiden. Heel slim en vernuftig weten ze uit handen te blijven van de ijverige vogelwachter Kwiekstra. Ze luisteren graag naar de oude verhalen over Makkum en leren van de vader van Jelke de oude visserij- en jachttechnieken, die prachtig worden beschreven. Samen met een aantal mannen uit het dorp gaan ze op jacht en weten iedereen voor het lapje te houden. En als ze een palingdief betrappen zijn ze de grote helden van Makkum.

  De verhalen spelen begin jaren zestig van de vorige eeuw. Jan van der Laan vertelt heel boeiend en houdt zijn lezers voortdurend in de ban van het avontuur. Een heerlijk boek om te lezen.

  Formaat125 x 200 mm
  Aantal pagina's190 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurJan van der Laan
  Korte levensbeschrijving

  Jan van der Laan is geboren in Makkum als zoon van een visserman/broodjager. Na de LTS is hij mee gaan vissen en volgde ondertussen een cursus journalistiek. Daarna was hij freelance medewerker voor diverse dagbladen. Van 1960 tot 1978 heeft hij in de buitendienst van een assurantiemaatschappij gewerkt en in die periode het vak van preparateur geleerd. In 1979 heeft hij een ministeriële preparateurserkenning gekregen. Vanaf 1980 tot heden is hij als preparateur werkzaam.

  Verschijningsdatum2008-11-11

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-060-7
  EAN nummer
  9789089540607
  Auteur
  Jan van der Laan