Buitenspel gezet
Afbeelding van Buitenspel gezet
Afbeelding van Buitenspel gezet

Buitenspel gezet

Aangrijpend, eerlijk, openhartig boek waarin een jonge vrouw haar strijd tegen kanker beschrijft

€ 17,95  Omschrijving

  Het is een zeldzaamheid dat het je overkomt. Een nog grotere zeldzaamheid dat het je zelfs twee keer overkomt. Maar het gebeurde Judith Strik. Ze kreeg last van haar schouder en dat hinderde haar erg bij het voetballen. Druk gehad, spanning misschien, zeker wat rust nodig, dacht ze. Geen moment kwam het in haar op dat ze opnieuw ernstig ziek zou zijn. Vijf jaar eerder was ze van een kwaadaardige tumor hersteld. Bij de laatste controle was alles nog goed. Toen de vervangende huisarts haar het woord rhapdomyosarcoom hoorde zeggen, zat ze binnen de kortste keren weer samen met haar moeder tegenover haar Superdokter in het ziekenhuis in Nijmegen. En die 'rotzak', zoals ze de tumor noemde, had haar weer te pakken.

  Judith werd buitenspel gezet en ging opnieuw een lange, moeilijke weg. Samen met vrienden, familie en bovenal haar vriend Bram probeerde ze zo lang als het kon te genieten. Ze liet zich nooit uit het veld slaan, zelfs niet toen ook haar moeder ernstig ziek werd. Ze bracht een bezoek aan haar dorpsgenoot Ruud van Nistelrooy bij Real Madrid en kreeg onder het toeziend oog van ruim 80.000 enthousiaste toeschouwers zijn wedstrijdshirt na een emotionele knuffel langs het veld. Judith genoot van een wedstrijd tussen haar twee favoriete clubs FC Den Bosch en Nooit Gedacht, die speciaal voor haar tegen elkaar speelden onder het motto 'Twee clubs, één fan'. En op haar eigen knalfeest nam ze in een wervelende show de rol op het podium over van de afwezige ChaChaChicas. Maar ook is te lezen hoe ze omging met het feit, dat haar Superdokter haar niet meer kon helpen en dat de pijn steeds erger werd.

  Buitenspel gezet is een aangrijpend, eerlijk, openhartig maar ook heel humoristisch boek. Judith Strik leeft hierin voort als een inspirerende, dappere, sterke vrouw die van het leven genoot tot het allerlaatste fluitsignaal.

  Formaat125x200 mm
  Aantal pagina's202 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurJudith Strik
  Korte levensbeschrijving
  Verschijningsdatum2008-11-26

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-065-2
  EAN nummer
  9789089540652
  Auteur
  Judith Strik