Croisade van een Croiset
Afbeelding van Croisade van een Croiset
Afbeelding van Croisade van een Croiset

Croisade van een Croiset

Lyrisch proza in rauwe stijl

€ 20,50  Omschrijving

  Manja Croiset is op late leeftijd gaan publiceren. Binnen twee jaar tijd is dit het vijfde boek dat van haar verschijnt. Haar boeken zijn heel positief ontvangen. Haar rauwe stijl, haar originele benadering en haar brede blikveld maken diepe indruk. In januari was zij dichter van de maand op www.leestafel.info. Haar werk wordt vaak onder de poëzie geschaard, maar dat doet het geen recht. Zij heeft een aspecifieke manier gevonden voor een lange levensbeschrijving. Je zou haar werk lyrisch proza of een roman in dichtvorm kunnen noemen.
  Croisade van een Croiset is een verzamelbundel, bestaand uit nieuwe gedichten, aangevuld met het korte verhaal Maria was echt maagd,nieuwere woordspelingen, wat Engelse tekstjes plus wat nagekomen kinderherinneringen. In het eerder verschenen Mijn leven achter onzichtbare tralies zijn haar kinderherinneringen gebundeld. Het boek Dissonante symfonie bestaat uit verzamelde gedichten met ook daarin opgenomen een blok woordspelingen. Binnenkort verschijnt Een knipoog in de duisternis, een bloemlezing uit verscheidene bundels. Het eerder verschenen Uit de spelonken van mijn ziel is een compilatie uit Mijn gedachtengoed en Geschreven zelfportret en bevat gedichten.
  In alle boeken zitten invallen, ontstaan tijdens het maken van de selecties. Alle boeken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, het is één verhaal.

  Formaat125x200 mm
  Aantal pagina's332 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurManja Croiset
  Korte levensbeschrijving

  Manja Croiset is geboren (1946) en getogen in Amsterdam. Ze is de dochter van een Joodse moeder en een vader die wegens illegaal drukwerk in verschillende kampen heeft gezeten en ook nog Joodse genen had. Ze heeft geen gemakkelijk leven (bepaald door de achtergrond van haar familie) gehad, zoals uit haar boeken blijkt. Na een lang leven van aanpassen en zwijgen is ze gaan schrijven.

  Verschijningsdatum2008-04-24

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-020-1
  EAN nummer
  9789089540201