De blauwe deur
Afbeelding van De blauwe deur
Afbeelding van De blauwe deur

De blauwe deur

Magische, mysterieuze en humoristische verhalen en voorvallen die het dagelijks leven bijzonder maken.

€ 13,50  Omschrijving

  Achter de blauwe deur zijn de verhalen, de dromen, de antwoorden op de vragen zonder antwoorden, de herinneringen en de muziek, alles wat aan het leven die speciale kleur geeft. Als je hem dichtdoet moet je werken zonder inspiratie, getrouwd zijn zonder gelukkig te zijn, eten zonder van de spijzen te genieten, de vogels aanhoren zonder naar ze te luisteren. Ga naar de zee. Ga op het mulle zand zitten en geniet van de warmte daarvan, of ga desnoods op het natte zand staan en geniet van de koelte daarvan, kijk, luister naar het oerritme van de branding, ruik die prehistorische geur, als er een prehistorische geur is en vergeet de tijd, waarin je deel uitmaakt van de menselijke soort, van die miserabele apen, die denken dat ze veel weten, die denken dat ze geen dieren zijn. Wij zijn dieren of dingen en hun energie is de onze, tenminste, als we de blauwe deur maar openzetten.

  Dit advies geeft Martijn Koolhoven zijn lezers in deze speelse en fantasierijke verhalenbundel. Hij toont zich een echte levenskunstenaar en een interessant verteller. Van hem verschenen eerder de bundel Jacht op licht, romantische verzen  met af en toe een licht melancholieke inslag.  In zijn eerste uitgave, Karakters, bundelde hij zijn eigen alfabet, met originele taalvondsten.

  Formaat145 x 210 mm
  Aantal pagina's95 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurMartijn Koolhoven
  Korte levensbeschrijving

  Martijn Koolhoven is geboren aan de voet van de duinen in een gelukkig gezin. Zijn vier veel oudere broers hebben hun vader, omdat die in 1944 stierf, een beetje vervangen in het leven van het zes jaar oude nakomertje. "Pappie" was zakenman geweest, die het dichten óók niet kon laten.

  Verschijningsdatum2010-08-29

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-239-7
  EAN nummer
  9789089542397