De droom van Ama
Afbeelding van De droom van Ama
Afbeelding van De droom van Ama
Afbeelding van De droom van Ama

De droom van Ama

Sprookje over Afrikaans meisje dat naar school kan als haar ouders een eerlijk loon krijgen

€ 13,50  Omschrijving

  Ama is een meisje van acht jaar oud. Ze woont samen met haar ouders, oma, zus en broertjes in een klein huisje op een heuvel. Ama heeft een droom: ze wil graag dokter worden en andere mensen helpen. Maar die droom lijkt niet uit te komen. Ze kan namelijk niet naar school om te leren voor dokter, omdat ze moet werken zodat haar ouders eten kunnen kopen. Ze werkt, samen met haar ouders, op een plantage waar ze cacaobonen plukken. Ama is heel verdrietig omdat ze écht heel graag dokter wil worden. Maar op een goede dag verschijnen er vreemde mensen op de plantage. En dan verandert het leven van Ama voorgoed.

  De droom van Ama is een sprookje over een Afrikaans meisje van wie het lot verandert door de fairtrade ontwikkelingen in de cacaohandel. Het sprookje geeft inzicht in het leven van kinderen in ontwikkelingslanden, die noodgedwongen moeten werken. Door ervoor te zorgen dat hun ouders een eerlijk loon krijgen, kunnen de kinderen naar school.

  De provincie Fryslân geeft dit boek uit om een impuls te geven aan eerlijke handel ver weg en dichtbij.


  Formaat 220x280
  Aantal pagina's 24
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Baukelien Koopmans en Anja de Boer
  Biografie

  Baukelien Koopmans (Van der Werff) werd in 1978 geboren aan - hoe kan het ook anders - de Ooievaarslaan 1 in Sneek. Met haar man, twee kinderen, hond en kippen woont ze in het watersportdorpje Heeg. Parttime werkt Baukelien op de concernstaf van de gemeente Tytsjerksteradiel aan projecten als Leeuwarden-Fryslan Culturele Hoofdstad 2018, de fairtrade gemeente campagne en aan onderzoeken en adviezen in opdracht van het college. Hiernaast is ze als adviseur betrokken bij de Fair Fryslân campagne, schrijft ze columns voor het Friesch Dagblad en werkt ze aan een non-fictieroman over het leven op het Kampereiland van 1850-1950.

  Anja de Boer van DurvDesign is geboren in Leeuwarden en is van jongs af aan al bezig met tekenen en schilderen. Ze studeerde op de kunstacademie in Utrecht en Minerva in Groningen en werkte daarna bij reclamebureaus La Compagnie en HSCG/Ogilvy als art director. Ze werkt inmiddels als zelfstandig ontwerper en illustrator vanuit Groningen. Heeft een zwak voor: grafisch ontwerpen, illustraties, muziek, dieren, karaoke en Saab 900.

  Verschijningsdatum 14-10-2015

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-822778-1-4
  EAN nummer
  9789082277814