De erfenis van een betwijfelde zekerheid
Afbeelding van De erfenis van een betwijfelde zekerheid
Afbeelding van De erfenis van een betwijfelde zekerheid

De erfenis van een betwijfelde zekerheid

De geschiedenis van 150 jaar Vrije Evangelische Gemeente in Leeuwarden met een grote rol voor bijbelcorporteur Kors Holleman en als centrale vraag: Hoe volmaakt kan het Woord van God zijn?

€ 16,50  Omschrijving

  "Het zoeken naar ultieme zekerheid is van alle tijden. Voor veel mensen ligt het voor de hand om hun godsdienst in te zetten als baken bij hun zoektocht. In het geval van dit boek gaat het om de protestants-christelijke, vanaf ongeveer 1850 tot heden. Voor de personen die er in voorkomen - soms fictief - vormen Gods Woord, de bijbel, en de belijdenisgeschriften van de Hervormde Kerk de meetlat waarmee men de wereld, de medemensen, elkaar en zichzelf beoordeelt."

  Dat schrijft Jan Delwig in het voorwoord van zijn boek De erfenis van een betwijfelde zekerheid. Hij legt hierin de geschiedenis van 150 jaar Vrije Evangelische Gemeente in Leeuwarden vast. In dit boek speelt bijbelcorporteur Kors Holleman een belangrijke rol. Voor hem was het Woord van God volmaakt en bestond er geen enkele twijfel. Delwig onderzocht achtergrond, leermomenten en beweegredenen van Holleman voor de Vrije Evangelische Gemeente. Hij kwam er achter dat de centrale vraag van zowel Holleman, als zijn tijdgenoten, als ook gemeenteleden tegenwoordig is: 'Hoe volmaakt kan het Woord van God zijn?' Door het schrijven van dit boek kreeg Delwig verbanden en inzichten aangereikt die voor anderen wellicht ook van betekenis kunnen zijn.

  Zijn uiterst leesbare boek is zeer informatief en goed doorwrocht. Het plezier van de schrijver om de gegevens te verzamelen is er duidelijk aan af te lezen. Daardoor is het toegankelijk en aantrekkelijk voor een ieder die zich bezig houdt met geloofszaken.

  Formaat125 x 200 mm
  Aantal pagina's122 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurJan Delwig
  Korte levensbeschrijving

  In 1951 ben ik geboren in Rheden, aan de Veluwezoom. Ik ging er naar de lagere school en de LTS. Men ging ervan uit dat ik daarna zou gaan werken en zo werd ik modelmaker in een bedrijf in de plaats Dieren. Een paar jaar later werd het mij duidelijk dat dit mijn toekomst niet kon zijn. De eigenaar van het bedrijf stond me toe om in bedrijfstijd te gaan studeren. Via de LOI begon ik in 1971 aan het Gymnasium. In 1976 werd ik door de Rijksuniversiteit in Utrecht in de gelegenheid gesteld via een Colloquium Doctum te gaan studeren aan de Theologische Faculteit. In Utrecht leerde ik mijn vrouw kennen waarmee ik in 1983 ben getrouwd. In dat jaar werd ik beroepen als predikant in Apeldoorn waar onze kinderen zijn geboren. We verhuisden naar de Zaanstreek en in het jaar 2000 naar Leeuwarden. De behoefte om met taal en tekst meer te doen bleef en zal mij zeker ook in de toekomst niet loslaten.

  Verschijningsdatum2008-01-27

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-056-0
  EAN nummer
  9789089540560
  Auteur
  Jan Delwig