De glimlach van God in een zoektocht naar leven en liefde
Afbeelding van De glimlach van God in een zoektocht naar leven en liefde
Afbeelding van De glimlach van God in een zoektocht naar leven en liefde

De glimlach van God in een zoektocht naar leven en liefde

87-jarige vertelt over de eerste 40 jaren van zijn leven dat beheerst werd door ziekte, liefde en muziekGratis verzending

€ 29,95  Omschrijving

  In De glimlach van God in een zoektocht naar leven en liefde beschrijft Johan Feenstra de eerste 40 jaren van zijn leven, vol van leed, maar ook vol van vreugde. Met vlotte, onderhoudende woorden schildert Feenstra het leven in het Friese dorp Parrega vóór en na de oorlog, brengt ons de muziek van die dagen weer levendig in herinnering, en vertelt van zijn eindeloze ziekbed en zijn niet aflatende zoektocht naar een levenspartner. Naast de diepe liefde voor zijn ouders spelen de liefde voor het andere geslacht en de liefde voor muziek een grote rol.

  De auteur droomde ervan een groot musicus te worden. Tussen zijn langdurige ziekbed en veel medische ingrepen door werd hij muzikaal opgeleid door de bekende Sneker organist Y.S. Rusticus, en later via het Hilversumse muziekyceum en het Utrechts conservatorium. Later gaf hij met enthousiasme muzieklessen aan muziekscholen en op verschillende locaties werd er opgetreden. Johans diepgewortelede wens een levenspartner te vinden werd in zijn jeugd belemmerd door het vele ziekzijn en bracht hem op het opwindende pad van verschillende liefdes. En net als hij meent het geluk gevonden te hebben en z’n gezondheid zich op wonderbaarlijke wijze heeft hersteld, stort z’n wereld in.

  Op 87-jarige leeftijd herinnert Johan Feenstra zich de voorvallen uit zijn jeugd nog alsof ze gisteren gebeurd zijn. Een schat aan brieven, kaarten, dagboekaantekeningen en foto’s helpt hem om zijn verhaal kleur- en klankrijk te schilderen en de lezer een blik te laten slaan in zijn bewogen leven.

  Dit boek is een bewerking van de in 2010 verschenen uitgave met dezelfde titel. Die uitgave was vrij lijvig en de verhalen en brieven zijn in deze editie hier en daar ingekort en samengevat. De belevenissen van Johan Feenstra zijn van dermate grote historische waarde, dat geprobeerd is het op deze manier voor meer mensen aantrekkelijk te maken. Zijn memoires geven een bijzonder tijdsbeeld.

  Formaat165x250 mm
  Aantal pagina's370 pagina’s
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurJohan Feenstra
  Korte levensbeschrijving

  Johan Feenstra werd geboren in 1923, te Parrega, een klein dorp in Friesland, als zoon van een timmerman-aannemer. Al vroeg ontwikkelde zich bij hem de liefde voor de muziek, en hij mocht als 7-jarige al harmoniumlessen gaan volgen. Ook ontwikkelde zich bij hem eem slepende vorm van TBC, die hem jaren in zijn greep hield, en hem belemmerde in zijn sociale en maatschappelijke ontwikkeling. Desondanks weet Johan iets van zijn leven te maken. In 1951 slaagt hij voor zijn Harmoniumexamen, en begint met het geven van lessen, aan school en privé.
  In 1968 trouwde hij met Elisabeth Roos, een huwelijk dat 40 jaar standgehouden heeft.

  Johan Feenstra is op 7 september 2011 in het Sint Anthonieziekenhuis in Sneek overleden op 88-jarige leeftijd.

  Verschijningsdatum2011-08-17

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-296-0
  EAN nummer
  9789089542960