De gouden eikel

De gouden eikel

Inspirerende en fascinerende biografie van een caféhouder die een boerderij koopt en verslag doet van zijn spirituele zoektocht.

€ 19,95  Omschrijving

  Raphael Kuipers vertelt in deze zinderende autobiografie hoe zijn pad hem gevoerd heeft langs ravijnen en klippen, soms zwevend door de lucht, soms spartelend in onmacht. Het is een zoektocht naar zijn ware zelf, de bron van zijn bestaan, de toppen van zijn kunnen.

  Het verhaal begint met de opening van café Allez in Heerlen. Als cafébaas maakt hij een turbulente tijd door met klanten met losse handjes, de schrik van Heerlen, de vele blowers, maar ook de machtige feesten, de heerlijke voldoening van eigen baas zijn, de zoete smaak van het succes. Hij verkoopt het café en maakt een reis door Zuid-Amerika. Bij terugkomst opent hij een winkel in handgemaakte cadeauartikelen, waar hij wereldwijd voor inkoopt. Uiteindelijk volgt hij zijn hart en koopt een boerderij, waar hij festivals en workshops organiseert, ezels fokt en gasten ontvangt.

  Openhartig vertelt hij over zijn (onmogelijke) liefdes, de doem van de verslaving, de eenzaamheid, het in zijn eentje opvoeden van zijn dochter Wapitie. Uiteindelijk komt hij er na een lange en diepgaande spirituele zoektocht achter wat zijn kracht is: hij is een inspirator.

  Het boek is uitermate inspirerend voor allen die op weg zijn. Raphael raakt het hart door zich helemaal bloot te geven en te laten zien, hoe intens hij leeft. Bijzonder boeiend.

  Formaat125 x 200 mm
  Aantal pagina's342 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurRaphael Kuipers
  Korte levensbeschrijving

  Raphael Kuipers is geboren in 1962 in het Limburgse land.
  Na zijn middelbare schooltijd vertrekt hij naar Amsterdam om daar maatschappelijk werk te studeren.
  Na zijn studie reist hij over land naar Nepal om vervolgens maanden in Azië te verpozen.
  Bij terugkomst in Nederland begint hij een jongerencafé in Heerlen en beleeft hier zijn vuurdoop in het ondernemerschap. Na een zakelijke weg in het onroerend en roerend goed vertrekt hij naar de Belgische Ardennen om aldaar zijn dochter een fijne groene jeugd te geven en zich te wijden aan het healingproces van hem zelf. De natuur is namelijk de grootste genezer is zijn lijfspreuk. Dit leidt uiteindelijk tot het schrijven van de autobiografie: De Gouden eikel.

  Verschijningsdatum2008-08-22

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-045-4
  EAN nummer
  9789089540454