De mens op zoek naar zichzelf
Afbeelding van De mens op zoek naar zichzelf
Afbeelding van De mens op zoek naar zichzelf

De mens op zoek naar zichzelf

€ 18,50  Omschrijving

  Over de wording van de culturele diversiteit van de mensheid en over haar transformatieprocessen

  Dr. Bram Stokroos (1934) is geograaf en antropoloog. Hij was rector van de r.s.g. Winkler Prins in Veendam en werd daarna lid van de Universiteitsraad van de RUG, waar hij ook promoveerde.

  In dit boek beschrijft hij hoe de mens in haar indrukwekkende ontwikkelingsgang heeft geprobeerd ‘inzicht in zichzelf’ te verwerven. Een betoog dat vorm en inhoud kreeg in een cultureel-filosofische zoektocht naar de wording van de mens en naar de ontwikkeling van de culturele diversiteit van de mensheid. De schrijver heeft daarbij de overtuiging dat er geen allesomvattende tijdloze waarheden bestaan en dat de werkelijkheid veel gezichten heeft.

  Demensopzoeknaarzichzelf_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x18 mm
  Aantal pagina's 189
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Dr. Bram Stokroos
  Biografie

  Onderwijs is het sleutelbegrip in de carrière van Bram Stokroos. Na een studie in Sociale Geografie met Culturele Antropologie als bijvak (1955-1960) aan de Rijksuniversiteit in Groningen, begon hij zijn loopbaan als docent Aardrijkskunde aan de r.s.g. Winkler Prins (vwo-havo-mavo) te Veendam en zette daar zijn carrière voort als rector van deze scholengemeenschap.
  Na het afsluiten van het rectoraat werd hij buitenuniversitair lid van de Universiteitsraad van de RuG. Zijn onderzoek naar onderwijsconcepties in Ghana, Mali en Mozambique resulteerde in 1998 in een proefschrift ‘Onderwijsconcepties en Transformatieprocessen’.
  Rond zijn 75e verjaardag kwam hij tot de conclusie dat hij zijn maatschappelijke plichten had vervuld en werd zijn belangstelling verlegd naar ‘filosofische antropologie’, het schrijven van jeugdboeken voor zijn kleinzoons en het bouwen van violen.

  Verschijningsdatum 05-07-2021

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-351-0
  EAN nummer
  9789463653510
  Auteur
  Bram Stokroos