De Permanente Groep

De Permanente Groep

In dit boek legt Bart Kok uit, hoe een permanente groep de veilige setting kan zijn waarbij alle leden van de groep niet alleen tot hun recht komen maar ook het maximale uit elkaar halen.

€ 19,95  Omschrijving

  De permanente groep is de ontbrekende schakel

  tussen individuen en de samenleving;

  tussen conflicterende partijen;

  tussen mensen aan beide zijden van grenzen;

  tussen mensen van verschillende culturen.

  Het is tijd dat mensen zich herverbinden met elkaar. Maar herverbinding vraagt om meer dan technologie, meer dan kennis over het probleem. Wat nodig is, is een ‘setting’ die veilig genoeg is voor mensen om werkelijk de relatie met elkaar aan te gaan. Een setting waarin je echte feedback kunt geven en ontvangen zonder oordelen.

  Neem een kleine groep mensen. Smeed de relaties van koolstof tot diamant. Dan heb je de macht om de wereld te veranderen. Dat is het principe van de permanente groep. De relatie definieert het resultaat. Geen spelletjes meer. Gewoon een groep mensen die elkaar zo serieus nemen dat de kwaliteiten van ieder individu aan de oppervlakte komen als noodzakelijk ingrediënt van het eindresultaat. In de permanente groep leiden tegengestelde visies tot dialoog en het bereiken van syntheses. Met elke echte synthese, komt er energie vrij: synergie 1+1=3. De synergie is de bron waarmee problemen kunnen worden aangepakt, organisaties worden geleid en de wereld zoals we die kennen zal veranderen. Conflicten binnen de permanente groep gaan altijd voor op de agenda. Gevoelens zijn feiten en door gevoelens serieus te nemen, schept de groep een helder beeld van de actuele problemen die moeten worden opgelost. Door elk ander groepslid serieus te nemen, neemt elk groepslid uiteindelijk zichzelf serieus. Individueel wordt elk mens in diens effectiviteit gehinderd door blinde vlekken. Binnen de permanente groep worden blinde vlekken eenvoudig zichtbaar en de effectiviteit van de groep is vele malen hoger dan de optelsom van de individuele effectiviteit.

  Wil je weten hoe je een permanente groep kunt creëren? Neem contact met ons op via contact@togethere.nl.

  Formaat145 x 210 mm
  Aantal pagina's264 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurBart Kok en Merijn Panhuijsen
  Korte levensbeschrijving

  Bart Kok (1959), geboren op Curacao verzorgt trainingen persoonlijke ontwikkeling via zijn bedrijf Togethere BV. Merijn Panhuijsen (1969) verzorgt tevens bovenstaande trainingen. Daarnaast maakt zij ontwerpen en afbeeldingen van grote diversiteit. Ongegeneerd mooie dingen maken vindt zij een mooie weerspiegeling van wat het leven zou mogen zijn voor elk mens: van binnen uit jezelf neerzetten in de wereld. Samen publiceerden Bart en Merijn in 2005 het managementboek The Permanent Group. Bart publiceerde in 2006 een toneelstuk over Constantijn de Grote. In de trainingen ligt de nadruk op het mensen leren in contact komen met hun authenticiteit, met hun kind van binnen. Dat leidde tot de geboorte van het kinderboek Apestaartje. Voor jonge en oudere kinderen, de kinderen in onszelf.

  Verschijningsdatum2009-12-18

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-144-4
  EAN nummer
  9789089541444
  Auteur
  Bart Kok
  Tweede auteur
  Merijn Panhuijsen