De Rechter
Afbeelding van De Rechter
Afbeelding van De Rechter

De Rechter

In deze superspannende misdaadroman weeft Johan West een ingenieus web van intriges, complotten en avonturen. Vlot en verrassend tot het onverwachte einde toe.

€ 22,50  Omschrijving

  Na een bewogen jeugd beloofden twee Amsterdamse tieners elkaar ooit plechtig om voortaan elke vorm van onrecht te bestrijden. Een van hen voegt woord bij daad en gaat bij de politie werken. De ander lijkt de belofte die hij ooit maakte echter na verloop van tijd te zijn vergeten, totdat hij door een samenloop van omstandigheden opnieuw met onrecht geconfronteerd wordt waardoor zijn leven ingrijpend verandert. Waar gedeelde jeugdidealen de jongens ooit innig aan elkaar verbond, komen ze nu lijnrecht tegenover elkaar te staan.

  Jaren later is de oudste van de twee jeugdvrienden inmiddels zedenrechercheur geworden en werkt hij aan een bizarre zaak waarin tientallen veroordeelde pedofielen mishandeld en vermoord zijn. De verdenking valt al snel op een mysterieuze groepering die vanuit religieuze overtuigingen lijkt te handelen en zichzelf De Rechters noemt. Als vervolgens een lid van die groepering zich bij de autoriteiten meldt en waarschuwt voor een op handen zijnde aanslag op de nieuwe, extreemrechtse premier van Nederland, komt het volledige opsporings- en veiligheidsapparaat in het geweer.

  Langzaam aan wordt steeds meer duidelijk rond de motieven van De Rechters, die keer op keer de kunst verstaan om de opsporings- en veiligheidsdiensten een stapje voor te zijn. Maar vlak vóór het moment van de waarheid – de vermoedelijke aanslag op de Nederlandse premier tijdens de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam – blijken de kaarten toch nét even anders te zijn geschud dan gedacht werd, waarbij ook de dunne lijn tussen recht en onrecht begint te vervagen…

  Deze debuutroman van Johan West – waarin niets is wat het lijkt – telt een veelheid van personen en verhaallijnen die samenkomen in een spetterende finale en een onverwachte ontknoping.

  Formaat145x210
  Aantal pagina's516
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurJohan West
  Korte levensbeschrijving

  Johan West is geboren in 1981 in Holysloot, een klein dorpje in agrarisch gebied Waterland, net buiten Amsterdam. Na de dorpsschool volgde hij het atheneum op de Christelijke scholengemeenschap Damstede in Amsterdam-Noord, waarna hij aan de Hogeschool van Amsterdam ging studeren (Commerciële Economie). Het leren en het schoolse was niet aan hem besteed en na twee jaar brak hij de studie af en ging hij werken als verkoper in de ICT. Ondertussen ontwikkelde hij een bijzondere interesse in psychologie, communicatiewetenschappen, geschiedenis (m.n. de Tweede Wereldoorlog) en politiek. Een grote liefhebberij is daarnaast het mystery/thriller genre in zowel films als boeken, met Dan Brown, Frederick Forsyth, Robert Ludlum en de Nederlandse Tomas Ross als favorieten.

  In 2010 had hij genoeg gespaard om een sabbatical jaar te houden waarin hij een jarenlange droom kon verwezenlijken: het schrijven van een psychologische thriller die zich grotendeels afspeelt in de regio Amsterdam en waarin hij gebeurtenissen en persoonlijke avonturen van de afgelopen vijftien jaar kon verwerken.

  Verschijningsdatum2013-06-03

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-540-4
  EAN nummer
  9789089545404
  Auteur
  Johan West