De Schepping voltrekt zich
Afbeelding van De Schepping voltrekt zich
Afbeelding van De Schepping voltrekt zich

De Schepping voltrekt zich

Dit boek beschrijft de weg van onze spirituele groei, waarbij we ons moeten ontwikkelen tot een echt individu met als beste gids het evangelie van Mattheüs

€ 22,95  Omschrijving

  Een psychologische interpretatie van het eerste evangelie

  De Schepping voltrekt zich dagelijks in elk van ons. De taak die ieder van ons te vervullen heeft, is dat we onszelf moeten ontwikkelen tot een echt individu. De beste gids voor deze reis is volgens dieptepsycholoog Fritz Kunkel het evangelie van Mattheüs. Zijn Creation Continues (1947), waarvan dit boek de vertaling is, beschrijft de weg van onze spirituele groei.

  De lezer van vandaag kan haar of zijn eigen reis spiegelen aan die van de personages in het Mattheüs-evangelie. Nu eens voelen we ons verwant aan de apostelen, die zich moesten ontworstelen aan hun familie en hun tribale achtergrond om Jezus te kunnen volgen. Dan weer staan we dichtbij Thomas die twijfelt, Judas die verraad pleegt of Petrus die probeert op water te lopen en hopeloos faalt. Of we vereenzelvigen ons juist met Herodes of de farizeeërs, die proberen het Licht dat in hun innerlijk oprijst te vernietigen.

  Door het lezen van Kunkels dynamische interpretatie van het eerste evangelie, ontdekken we dat de uiterlijke reis niet het hele verhaal is. Veel van de strijd wordt in onszelf uitgevochten. Stap voor stap komen we erachter dat het niet genoeg is om Jezus te volgen. We worden uitgenodigd om door onze levenscrises heen te gaan en onze eigen verantwoordelijkheid te nemen. Alleen langs die weg kunnen we een hoger bewustzijnsniveau bereiken en deelhebben aan de spirituele Wij-ervaring.

  Het is al met al een reis vol valkuilen en mislukkingen, de schade en schande die we nodig hebben om wijs te worden. Geleidelijk aan ontwaakt het besef dat we hier zijn als co-creators. Als we bereid zijn te helpen de Schepping te voltrekken, wacht ons een leven vol spirituele rijkdom en voldoening en wordt ons een blik gegund op de Nieuwe Hemel en de Nieuwe Aarde.

  Fritz Kunkel, die dieptepsychologie studeerde bij Freud en Adler, werd later sterk beïnvloed door Jung. Hij ontwikkelde uiteindelijk zijn eigen Wij-psychologie, die de levenscrisis als kans zag voor spirituele groei. Kunkel schreef meer dan vijfentwintig boeken over dieptepsychologie, waarvan Creation Continues zijn meesterwerk genoemd kan worden. Hij overleed in 1956 in Los Angeles.

  Formaat

  145x210x30 mm

  Aantal pagina's 320
  Levertijd 2 werkdagen
  Vertaler

  Rob de Visser

  Biografie

  Rob de Visser bracht zijn jeugd door in een artistiek milieu (zijn vader was portretschilder) in de componistenbuurt van Den Haag. Tijdens zijn gymnasiumtijd ontstond zijn passie voor muziek. Vanaf de sixties speelde hij als bassist/zanger in een aantal Haagse bands. Tijdens zijn 30-jarige loopbaan op het Ministerie van OCW, richtte hij daar een van de eerste popkoren van Nederland op (1988). Toen hij in 2010 met pensioen ging, opende hij zijn Praktijk voor Zelfontplooiing. Daarmee gaf hij gehoor aan zijn oude roeping: de hulp aan mensen die in hun bestaan vast waren gelopen. Met name Kunkels meesterwerk Creation Continues (USA - 1947), een dieptepsychologische interpretatie van het eerste evangelie, bleek bruikbare antwoorden te bevatten op de eigentijdse problemen van zowel gelovigen als niet-gelovigen. In 2014 heeft Rob de Visser dit boek in het Nederlands vertaald, met als titel De schepping voltrekt zich.

  Verschijningsdatum

  23-12-2014

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-724-8
  EAN nummer
  9789089547248
  Auteur
  Rob de Visser