De vier elementen
Afbeelding van De vier elementen
Afbeelding van De vier elementen

De vier elementen

Poëtische interpretatie van het rivierlandschap, ingedeeld naar de vier elementen aarde, lucht, water, vuur

€ 13,50  Omschrijving

  Ank van Benten heeft in deze bundel de vier elementen op geheel eigen wijze van beelden voorzien. Trefzeker en stijlvast geeft zij een eigen interpretatie van het rivierlandschap waar zij zo graag verblijft.

  Over haar werk schreef de schilder van het Waallandschap Willem den Ouden: “Mijn respect voor uw cyclus gedichten, waarin u het onzegbare poogt te verwoorden. Zoals ik zult ook u merken dat iedere poging door de werkelijkheid wordt overtroffen. Maar het is waarachtig de moeite waard om te doen, omdat je daardoor steeds beter leert kijken.”

  Formaat145 x 210 mm
  Aantal pagina's88 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurAnk van Benten
  Korte levensbeschrijving

  Ank van Benten is in 1935 geboren op de Zeedijk in Amsterdam. Ze was het tweede meisje in het gezin. Het leek haar vader een goed idee om te verhuizen naar Amsterdam Zuid. Hij verkocht zijn groentewinkel en kocht er een op de Marathonweg, tussen Olympiaweg en Olympiakade.
  In de vierde klas gaf zij zichzelf op voor de HBS. Toen haar ouders ervan hoorden vonden zij het goed.
  Na haar eindexamen HBS-A, en het behalen van de Schoevers-diploma’s typen en steno Nederlands, Duits en Engels, werkte zij bij uiteenlopende bedrijven als directiesecretaresse.

  In 1958 trouwde zij en verhuisde naar het dorp Meerveldhoven in de provincie Noord-Brabant. Daar kreeg ze twee zoons en een dochter. Haar man was chemicus en werkte bij Philips in Eindhoven. Hij was vaak in het buitenland.
  Toen haar dochter twee jaar was ging zij weer werken. Een kinderverzorgster nam overdag haar plaats in. Door enkele verhuizingen, steeds iets noordelijker, kwamen ze te wonen in Vught.

  Vanaf dat ze kon lezen heeft ze gelezen. De hele lagere -schoolbibliotheek, de boeken die ze zelf had, de bibliotheek, op de hoek van Marathonweg en Olympiakade, en haar moeders boeken in de buffetkast die op slot zat, maar waarvan ze de sleutel wel wist te vinden.
  Zelf begon ze korte verhalen te schrijven toen ze vijfentwintig was. Ze liet ze aan niemand zien. Opeens kwamen er gedichten. Ze was verrast, en ging steeds meer gedichten lezen.
  Haar eerste bundel Vrije val kreeg ze cadeau toen ze in 1995 met de VUT ging bij Educatieve Uitgeverij Malmberg in Den Bosch, waar ze achttien jaar met hart en ziel bureauredacteur was.
  De vier Elementen is ontstaan toen ze, gescheiden, woonde in Heerewaarden, waar ze in het prachtige rivierlandschap tussen Maas en Waal dagelijks lange wandelingen maakte.

  Verschijningsdatum2011-03-20

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-276-2
  EAN nummer
  9789089542762
  Auteur
  Ank van Benten