De weg naar het verpleeghuis
Afbeelding van De weg naar het verpleeghuis
Afbeelding van De weg naar het verpleeghuis

De weg naar het verpleeghuis

Aangrijpend verhaal mantelzorger over het omgaan met haar zieke partner

€ 20,50  Omschrijving

  In de rugzak van ons huwelijk werd met een trefzekere slag een scheur getrokken. Een scheur die ging rafelen en nimmer nog is te herstellen.
  Nu ik de zorg voor Jé met een bloedend hart uit handen heb moeten geven, is de tijd aangebroken mijn leven op een andere manier inhoud te geven. Ik weet dat dit mij zal lukken, maar besef ook dat het tijd nodig heeft.
  Eerst zal ik moeten afkicken van de geboden intensieve zorg aan Jé.

  In dit boek vertelt Anna Kokmeijer op aangrijpende wijze het verhaal van de ziekte van haar man, Parkinson-dementie. In het proces van zijn aftakeling werd de zorg voor haar steeds zwaarder. Niet alleen omdat haar man steeds minder kon, maar vooral ook, omdat ze afscheid moest nemen van de man die hij ooit was. En omdat het zo lang duurde voor de diagnose werd gesteld. Uiteindelijk moest hij worden opgenomen in het verpleeghuis. Hoe ze leerde daar mee om te gaan en wat ze allemaal moest doormaken voor het zover was, beschrijft ze in dit boek. Het is een verhaal dat veel mantelzorgers zullen herkennen en waar ze mogelijk wat troost in zullen vinden.

  Formaat145x210
  Aantal pagina's343
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurAnna Kokmeijer
  Korte levensbeschrijvingAnna Kokmeijer werd midden in de Tweede Wereldoorlog, op een koude winterdag, in Amsterdam geboren. Tijdens haar pubertijd begon ze met het schrijven van verhalen en gedichten. Later werd ze lerares, een baan die ze ‘verplicht’ moest opgeven toen ze ging trouwen. Naast de zorg voor haar vier kinderen deed Kokmeijer altijd veel vrijwilligerswerk. Pas toen de kinderen oud genoeg waren pakte ze haar oude beroep weer op en volgde ze extra opleidingen. Ze wilde tot aan haar pensioengerechtigde leeftijd voor de klas te blijven staan, maar een ziekte haalde daar een streep door. Toen het weer wat beter met haar ging, bleek haar man de Ziekte van Parkinson te hebben. Ze verzorgde hem thuis, net zo lang tot het echt niet meer ging.
  Verschijningsdatum2013-09-29

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-571-8
  EAN nummer
  9789089545718