Een chronologisch vademecum van de Tweede Wereldoorlog
Afbeelding van Een chronologisch vademecum van de Tweede Wereldoorlog
Afbeelding van Een chronologisch vademecum van de Tweede Wereldoorlog

Een chronologisch vademecum van de Tweede Wereldoorlog

Uitermate informatieve en zorgvuldig opgestelde wegwijzer voor de Tweede Wereldoorlog, in 230 gedetailleerde hoofdstukken

€ 20,50  Omschrijving

  In dit boek presenteert C. van Zeeland een uitermate informatieve en zorgvuldig opgestelde wegwijzer voor de Tweede Wereldoorlog. Hij begint het boek met het einde van de Eerste Wereldoorlog, de oorlog waarin zo'n tien miljoen soldaten zijn gesneuveld.
  Het boek is verdeeld in 230 stukken waarin Van Zeeland gedetailleerd en in duidelijke bewoordingen belangrijke aspecten als de joden- en zigeunervervolging, de overrompeling van Frankrijk, België en Nederland, de offensieven in Noord-Afrika, de Slag om de Atlantische Oceaan, Barbarossa, de aanval op Pearl Harbor, de slag om Stalingrad, Overlord, Market Garden en de vernietiging van Hiroshima en Nagasaki voldoende behandelt. Ook de wat minder belangrijke onderwerpen zoals de oorlogsconventies, Stalins zuiveringen, het incident bij Gleiwitz, de Slag in de Javazee, het Libertyschip, Doolittle's bombardement van Tokio, de Duitse synthetische benzine krijgen de nodige aandacht.
  Voor wie de geschiedenis niet (goed) kent, maar ook voor wie het allemaal nog eens na wil zoeken biedt Van Zeeland een uiterst leesbare handleiding over deze zo belangrijke periode.

  Formaat125 x 200 mm
  Aantal pagina's324 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurC. van Zeeland
  Korte levensbeschrijving

  Cornelis (Kees) van Zeeland werd in 1946 in Haarlem geboren. Zijn belangstelling voor de Tweede Wereldoorlog ontstond al vroeg door het aanhoren van de gruwelverhalen van zijn vader die ruim drie jaar concentratiekamp (o.a. Buchenwald) overleefde. Na zijn schoolopleiding was hij enkele jaren werkzaam bij een muziekuitgeverij en een gemeentelijk bureau Culturele Zaken. Vervolgens vestigde hij zich in Italië om zich daar op bescheiden schaal met toerisme bezig te houden. Hij is gehuwd met een Italiaanse onderwijzeres en heeft twee kinderen en twee kleinkinderen.

  Verschijningsdatum2008-07-15

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-027-0
  EAN nummer
  9789089540270
  Auteur
  C. van Zeeland