Folgeren
Afbeelding van Folgeren
Afbeelding van Folgeren

Folgeren

De Folgeren, een roemrucht buurtschap onder de rook van Drachten dat landelijke bekendheid kreeg door zijn spectaculaire nieuwjaarsstunts

€ 25,95  Omschrijving

  De Folgeren is een buurtschap onder de rook van Drachten. Tegenwoordig is de Folgeren aan Drachten vastgegroeid, vroeger was het een buurtschap los van de hoofdplaats. Niet alleen los in de fysieke betekenis van het woord, maar ook los in de houding van de Folgersters. Ze stonden bekend als eigengereid waarbij zelfredzaamheid hoog in het vaandel stond: ‘wy rêde ús sels wol’ was het motto.

  Douwe de Graaf voert u op zijn bekende wijze mee door de Folgeren. Hij laat u kennis maken met de bewoners van de woningen en boerderijen, tussen ruwweg 1920 en heden, aan Het Noord, de Folgeren, de Folgeralaan, de Kletsterlaan en de Fennereed. De informatie in het boek is gebaseerd op vele gesprekken die hij met huidige en vroegere inwoners van de Folgeren heeft gehad; dit gecombineerd met informatie uit archieven en kranten. Ook de historie van de Folgeren door de eeuwen heen wordt uitgebreid beschreven.

  Al deze informatie levert een rijk geïllustreerd maar bovenal een uniek boek op dat in de boekenkast van menig Drachtster een verdiende plaats zal vinden.

  Formaat210 x 280 mm
  Aantal pagina's230 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurDouwe de Graaf
  Korte levensbeschrijving

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-257-1
  EAN nummer
  9789089542571
  Auteur
  Douwe de Graaf