Fufu de bootvluchteling
Afbeelding van Fufu de bootvluchteling
Afbeelding van Fufu de bootvluchteling

Fufu de bootvluchteling

Een meeslepend en actueel verhaal over een kind dat in een vreemd land op zoek gaat naar zijn vader

€ 17,50  Omschrijving

  Fufu helpt zijn oom met het afkrabben van de verf van zijn vissersboot. Hij helpt zijn oom al langer en kan daardoor zelf niet meer naar school. Maar oom is de laatste tijd humeurig. De vangst is de laatste maanden steeds slechter geworden. En in het dorp lopen nu mannen rond die vissersboten kopen en geheimzinnige besprekingen voeren. Fufu’s moeder noemt ze mensensmokkelaars. Ze helpen mensen naar Europa te vluchten. En op een dag komt oom bij Fufu’s moeder om te bespreken hoe ook hij samen met Fufu en zijn vaste hulp Ouzo de oversteek kan wagen. Fufu’s moeder wil het eerst niet, te riskant. En Fufu’s vader is ook al weg, om geld te verdienen. Maar daar hebben ze al een tijd niets van gehoord. Uiteindelijk geeft ze toe.
  Dan volgt een zeer gevaarlijke tocht. De boot zinkt en Fufu wordt ternauwernood gered. In het vreemde land gaat hij op zoek naar zijn vader.

  Een meeslepend en actueel verhaal.

  Fufudebootvluchteling_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 167
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Bram Stokroos
  Biografie

  Bram Stokroos heeft Sociale Geografie en Culturele Antropologie gestudeerd aan de RuG en is daar gepromoveerd.

  Rond zijn 75ste verjaardag kwam hij tot de conclusie dat hij zijn maatschappelijke plichten in onderwijs en zorg had vervuld en wilde gaan reizen samen met zijn vrouw, violen bouwen, zich meer te verdiepen in de filosofische antropologie (wat maakt de mens tot mens) en jeugdboeken schrijven voor zijn kleinzoons. Begin 2021 kwam zijn jeugdboek Stijn, Marijn en de Harlekijn uit.

  Uitgeverij Elikser zijn essay Waarom is hetzelfde elders anders waarin hij de vormgeving van een transculturele filosofie bepleit en een betoog over de wording van de culturele diversiteit van de mensheid en over haar transformatieprocessen, De mens op zoek naar zichzelf.

  Verschijningsdatum 04-02-2022

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-417-3
  EAN nummer
  9789463654173
  Auteur
  Bram Stokroos