Gebroken spiegel
Afbeelding van Gebroken spiegel
Afbeelding van Gebroken spiegel

Gebroken spiegel

Enerverend verhaal over zwaar auto-ongeluk, de gevolgen en de acceptatie van een leven dat voor altijd veranderd is

€ 17,50  Omschrijving

  Wat blijft is het beeld dat ik zie als ik in de spiegel kijk. Ik ben het wel maar toch niet meer. Het lijkt alsof de spiegel is gebroken …

  18 februari 2004 ging Joost Theelen (25) ’s middags naar zijn werk als verpleegkundige op de intensive care in het St. Annaziekenhuis van Geldrop. Na afloop van zijn dienst kwam hij in een file terecht. En binnen het uur was hij weer terug in het ziekenhuis, op zijn eigen afdeling: zwaar gewond na een verschrikkelijk ongeluk. Hij raakte in coma, had verschillende botbreuken en een hersenkneuzing. Het herstel ging moeizaam. Langzaam maar zeker besefte hij steeds meer wat er eigenlijk was gebeurd, dat hij erg veel geluk had gehad, maar dat zijn leven, hij, voorgoed was veranderd. Het heeft hem jaren gekost om de situatie te accepteren. Hij had vooral moeite met het feit dat degene die het ongeluk had veroorzaakt, al was het niet met opzet, er zelf zonder letsel of straf van af kwam. Het opschrijven van zijn verhaal heeft hem erg geholpen, omdat zijn woede, zijn haat eigenlijk, zijn herstel in de weg stond. Joost hoopt dat zijn verhaal mensen helpen kan die met een soortgelijke situatie te maken hebben of hebben gehad en dat het helpt om meer begrip te kweken voor mensen met hersenletsel. Want je ziet vaak niets aan ze.

  Formaat145 x 210 mm
  Aantal pagina's117 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurJoost Theelen
  Korte levensbeschrijving

  Joost Theelen (1978) volgde een opleiding als intensive-care verpleegkundige. Hij werkte op verschillende afdelingen in een algemeen ziekenhuis en studeerde door om hogerop te komen. Hij zou de opleiding bijna afronden toen hij na een late dienst een auto-ongeluk kreeg. Zijn hele leven veranderde en er moesten nieuwe doelen gesteld worden. Een ervan was een boek schrijven. Dit was een opdracht van zijn traumapsycholoog. Hij is begonnen met schrijven maar het lukte aanvankelijk niet door de restverschijnselen van zijn hersenkneuzing. Hij zocht hulp bij het schrijven in de persoon van Mildred van Norde-Brand en kon zo het boek voltooien. Joost doet nu de dingen die hij zelf leuk vindt. Hij gaat uit eten, naar het theater en af en toe op stap. Hij is getrouwd met Yasmin en woont in Nederweert.

  Verschijningsdatum2010-12-06

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-267-0
  EAN nummer
  9789089542670
  Auteur
  Joost Theelen