Geen haar meer
Afbeelding van Geen haar meer
Afbeelding van Geen haar meer

Geen haar meer

Inspirerend verhaal van topmodel dat haar haar kwijt raakt maar haar levenskunst behoudt en zo een succesvolle nieuwe richting inslaat

€ 16,95  Omschrijving

  Lindy was een veelgevraagd model, met een bijzondere look en een veelbelovende toekomst. Ze was zelfs te gast in de show van Oprah Winfrey. Maar op een dag sloeg het noodlot toe. Ze liet haar haar ontkroezen bij een ondeskundige kapster en liep een chemische verbranding op, dat haar hoofd totaal verminkte. Het kostte haar niet alleen al haar haar, maar ook haar carrière en haar zelfvertrouwen. Haar vechtlust en moed hielden haar echter overeind. Ze liet zich een aantal malen een haarwerk aanmeten, maar steeds bleek weer, dat ze bedrogen was: het haar werd na één keer wassen een pluizige bos Barbie-haar, de haarwerken waren te duur of ze hielden het niet lang vol. Uiteindelijk besloot ze, zelf haarwerken te maken. Tenslotte wist zij als geen ander hoe het was om te leven met het besef dat ze kaal was en dat er op haar aangetaste hoofd nooit weer haar zou groeien. Zo had ze ook niet langer te maken met firma's die er op uit waren zo veel mogelijk aan mensen te verdienen, maar kon ze hen helpen zoals ze zelf zo graag geholpen had willen worden. In dit boek vertelt ze haar ongelooflijke verhaal. Ze wekt bewondering en dwingt respect af voor de wijze waarop ze haar leven in eigen hand heeft genomen. Haar stijl is open en direct en haar worsteling om er ondanks haar probleem toch leuk uit te zien zal voor velen herkenbaar zijn.

  Formaat125 x 200 mm
  Aantal pagina's158 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurIsabella Broekhuizen
  Korte levensbeschrijving

  Isabella Broekhuizen (geboren in Jutphaas 28-05-1967) was al op jonge leeftijd een gevraagd model in de VS en Nederland. Zij werkte toen onder meer voor verschillende gerenommeerde bladen als Playboy1994, Avantgarde en heeft gewerkt voor Karl Lagerfeld, Flair, Daarnaast trad zij op als zangeres bij de popgroep Charlee en had kleine bijrolletjes in diverse soaps. Haar bloeiende carrière werd echter abrupt onderbroken door een chemische verbranding op haar hoofd, waardoor zij al haar haren blijvend verloor. Wat volgde was en is een strijd voor rechtvaardigheid en erkenning. Door al het leed dat zij tegenkwam, ook met andere patiënten die een pruik of haarwerk moesten dragen, besloot zij de stap te zetten om voor zichzelf een bedrijf te beginnen: groothandel Isab in haarwerken en pruiken. Haar ervaringen die zij onderging om een totaal veranderd leven te gaan leiden zonder hoofdhaar, heeft zij opgeschreven in een romanvorm. Dankzij de standvastige uitgeverij Elikser is dit boek na twaalf jaar toch tot stand gekomen.

  Verschijningsdatum2007-12-22

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-002-7
  EAN nummer
  9789089540027
  Auteur
  Isabella Broekhuizen