Godin aan zee
Afbeelding van Godin aan zee
Afbeelding van Godin aan zee

Godin aan zee

Prachtige roman over twee mensen en hun diepe, allesomvattende liefde, voor elkaar en voor de natuur

€ 16,50  Omschrijving

  Roman van een vruchtbare liefde

  ‘Ik voel het, Max, het zit in de lucht. Ik voel aan alles dat de mens langzaam maar zeker volwassen begint te worden, begint te begrijpen dat hij nooit sterker zal worden dan de natuur omdat hij een onderdeel is van die natuur. Ik wil dat gevoel water geven, Max. Samen met jou. Hier op ons Demeter-eiland’.

  Persephone, verwekt door Zeus, de oppergod, en diens zuster Demeter, godin van de landbouw, wordt als tiener ontvoerd door Hades, een broer van haar vader. Hades probeert de wereld in zijn greep te krijgen met suiker en alcohol. Persephone gaat op de vlucht, onder een andere naam, Alexandra. Als zij verliefd wordt op een mens, Max, herkent hij onmiddellijk de godin in haar. En samen geven zij hun idealen vorm, op het eiland Texel. Max heeft zo zijn demonen te bevechten en gaat de strijd met de hebzucht aan. Als Alexandra uiteindelijk met haar eigen complexe verleden in het reine komt, opent dat de weg voor een diepe, allesomvattende liefde, voor elkaar en voor de natuur.

  Formaat

  145x210x20mm

  Aantal pagina's 214
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur

  Hans Moltzer

  Biografie

  Hans Moltzer begon zijn schrijversleven als journalist bij het Utrechts Nieuwsblad. Ging verder als tekstschrijver bij verschillende grote reclamebureaus. Hij schreef onder meer voor Albert Heijn de bekende campagne: ’s Lands grootste kruidenier let op de kleintjes.
  Hij verdiepte zich in de wereld van landbouw en voeding. Schreef veel over de biologische sector. Vooral over het wereldwijde biodynamische keurmerk Demeter.
  Voor Solidaridad schreef hij het boek Mijn dochter de President, over hoe twintig jaar Max Havelaar het leven van boeren in Peru veranderde.

  Hans Moltzer is overleden in 2017

  Verschijningsdatum

  07-03-2015

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-736-1
  EAN nummer
  9789089547361

  Shop meer