Het enneagram in management
Afbeelding van Het enneagram in management
Afbeelding van Het enneagram in management

Het enneagram in management

Het enneagram beschrijft negen verschillende persoonlijkheidstypen. In dit boek worden de toepassingsmogelijkheden van het enneagram binnen de dagelijkse praktijk van de manager en professional besproken.Gratis verzending

€ 22,50  Omschrijving

  Het enneagram is een beproefd systeem dat negen verschillende persoonlijkheidstypen beschrijft. De theorie van het enneagram gaat ervan uit dat ieder mens tot één van deze negen typen behoort. Elk type bedient zich van een specifieke strategie die tot succes leidt, maar ook belemmeringen met zich meebrengt. Het enneagram kent veel toepassingen in management, onder meer bij teambuilding, coaching, management development en organisatieverandering. In dit boek wordt u wegwijs gemaakt in het enneagram en de toepassingsmogelijkheden binnen de dagelijkse praktijk van de manager en professional.

  In het eerste deel worden de verschillende typen in vogelvlucht doorgenomen en kunt u kennismaken met het enneagram. Naast beschrijvingen van de typen volgen tips over hoe met het type om te gaan en suggesties voor verdere ontwikkeling van het betreffende type.

  In het tweede deel worden door managers en professionals veel gestelde vragen over het enneagram beantwoord. Deze vragen hebben onder meer betrekking op de theorie achter het enneagram, toepassingsmogelijkheden binnen management, organisatiecultuur en het enneagram, commerciële toepassingen van het enneagram en het enneagram als hulpmiddel bij persoonlijke ontwikkeling.

  Ten slotte volgt een bespreking van een groot aantal boeken op het gebied van het enneagram.

  Dit boek geeft niet alleen handvatten om beter inzicht te krijgen in menselijk gedrag in organisaties, maar zal u bovenal aanmoedigen uw interesse in uzelf en anderen weer eens nader te verdiepen.

  Oscar David introduceerde sinds 1993 het enneagram bij enkele duizenden managers en professionals van een groot aantal Nederlandse organisaties. In dit boek maakt hij de lezer deelgenoot van zijn bevindingen.

  Formaat165 x 250 mm
  Aantal pagina's154 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurOscar David
  Korte levensbeschrijving

  Drs. Oscar David (1965) studeerde arbeids-en organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. In 1989 startte hij Oscar David Consultancy, bureau voor management- & organizational development. Veelvuldig wordt op hem een beroep gedaan om directie- en managementteams te begeleiden, managers en professionals te coachen en invulling te geven aan management development programma's.

  Hij was de eerste door Helen Palmer opgeleide 'certified enneagram teacher' in Nederland en introduceerde het enneagram in een groot aantal organisaties. Sinds 1993 liet hij managers en professionals uit vele organisaties met het enneagram kennismaken, onder andere bij ABN Amro, Ahold, Corus, PricewaterhouseCoopers, Rabobank, Shell, Twynstra Gudde, KPMG, Telfort, Politie, PinkRoccade, Getronics, Philips, Postbank, Ministerie van Financiën en Wolters Kluwer.

  Verschijningsdatum2009-09-18

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-122-2
  EAN nummer
  9789089541222