Het geheim van een nieuwe wereld
Afbeelding van Het geheim van een nieuwe wereld
Afbeelding van Het geheim van een nieuwe wereld

Het geheim van een nieuwe wereld

De belevenissen van een volontaire van ATD Vierde Wereld in een van de armste wijken van New Orleans

€ 17,95  Omschrijving

  Ingrid Hutter vertelt in dit boek over haar belevenissen als volontaire van de internationale beweging ATD Vierde Wereld in de Irish Channelwijk in New Orleans. Ze woonde acht jaar lang in New Orleans, waarvan bijna vier jaar in de Irish Channelwijk. Samen met andere vrijwilligers probeerde ze de mensen te helpen, door samen met hen aan hun problemen te werken en van elkaar te leren. Ze beschrijft de uitzichtloze situaties waar veel mensen in verkeren, maar ook de onverwoestbare levenskracht, die zich altijd weer naar het licht weet te worstelen. In persoonlijke brieven aan haar vriendin Karin schrijft ze over haar dagelijkse belevenissen, maar ook over haar geloofsontwikkeling, haar zorgen en haar twijfels.
  Ingrids verhaal is heel persoonlijk en zeer aansprekend. Zij is duidelijk "besmet door het virus van de verontwaardiging", zoals Karel Staes werkzaam in het Vierde Wereld centrum Kauwenberg te Antwerpen zo mooi in zijn voorwoord schrijft. "De warme wervelstorm van verontwaardiging, angst, woede en ontreddering, brengt ons uit het evenwicht, maar de onvoorstelbare solidariteit en het vanzelfsprekende medeleven onderling nodigt altijd opnieuw uit tot delen. Verhalen als die van Ingrid hebben de prikkelende functie van een bel, mogelijk zelfs hier en daar van een alarmbel."

  Formaat125 x 200 mm
  Aantal pagina's248 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurIngrid Hutter
  Korte levensbeschrijving

  In de tijd dat Ingrid Hutter (1955-2019) onderwijzeres was op een basisschool in Noordwijk, eind jaren ’70, bezocht ze de internationale oecumenische broedergemeenschap in Taizé, Frankrijk. Na vijf jaar voor de klas gestaan te hebben besloot zo om daar voor langere tijd naar toe te gaan en heeft er uiteindelijk anderhalf jaar gewoond. Daar kwam ze in contact met de internationale beweging ATD Vierde Wereld Beweging, waar ze zich sinds 1983 fulltime bij heeft aangesloten als volontaire. ATD Vierde Wereld verenigt, in diverse landen ter wereld, mensen met een verschillende filosofische, religieuze en maatschappelijke achtergrond. Samen zetten zij zich in voor een wereld zonder armoede en uitsluiting, waarin iedereen volwaardig medeburger kan zijn. In de jaren ’90 heeft Ingrid voor de Vierde Wereld beweging acht jaar in één van de armste wijken van New Orleans gewoond. Op dit moment woont en werkt ze, voor de Vierde Wereld beweging in Den Haag, waar ze ook dru yoga lessen geeft.

  Verschijningsdatum2008-12-10

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-067-6
  EAN nummer
  9789089540676
  Auteur
  Ingrid Hutter