Hønk & Poppie
Afbeelding van Hønk & Poppie
Afbeelding van Hønk & Poppie

Hønk & Poppie

In dit spannende en tegelijk vaak ook hilarische verhaal vertelt DES-dochter Vera hoe haar lichaam verandert na de diverse operaties, hoe haar gevoelens en opvattingen over seksualiteit finaal over de kop gaan en hoe ze moet leren wennen aan een heel ander leven

€ 22,50  Omschrijving

  Het verhaal van een Nederlandse boerin in Noorwegen over het hormoon DES, de poesologen, seks en koeien

  Een baarmoeder zou toch de veiligste plaats op aarde moeten zijn. En de eerste weken verliepen voor mij ook probleemloos. Ik ontwikkelde geen syndroom van Down of een open ruggetje. Als Mama niet naar de gynaecoloog was gegaan, zou ik geboren zijn zonder ook maar één enkele afwijking. Maar helaas deed zij dat wel. Ze had al meerdere miskramen achter de rug en wilde er alles aan doen deze baby te behouden. Op dat moment was ik nog maar een klein speldenknopje.
  Mama slikte de tabletjes met de onuitspreekbare naam di-ethylstilbestrol, door de arts kortweg DES genoemd. Twijfelen deed ze niet. Waarom zou ze? De arts had toch gezegd dat ze het bed niet hoefde te houden, zolang ze de tabletjes maar nam.

  Vera Wijnveen vertelt in dit boek wat de gevolgen zijn van het slikken van dit medicijn. Voor haar moeder, maar zeker ook voor haarzelf. Het bijzondere is, dat ze dat verbindt aan haar leven op een boerderij in Noorwegen. Daar komt ze voortdurend in aanraking met zwangerschappen en geboortes. Van koeien en kalfjes weliswaar, maar het raakt haar tot in de bodem van haar vrouw-zijn. In dit enerverende, spannende en tegelijk vaak ook hilarische verhaal vertelt ze hoe haar lichaam verandert na de diverse operaties, hoe haar gevoelens en opvattingen over seksualiteit finaal over de kop gaan en hoe ze moet leren wennen aan een heel ander leven.

  Hønk en Poppie_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x27 mm
  Aantal pagina's 391
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Vera Wijnveen
  Biografie

  Vera Wijnveen is in 1970 geboren in Winterswijk. Haar achtergrond is de detailhandel, waaronder twee eigen cadeauwinkels met handgemaakte artikelen van hobbyisten en kunstenaars. Nadat ze op haar zevenendertigste boerin werd in Noorwegen, heeft ze pas het schrijven ontdekt . Bijna honderd weblogs zijn gepubliceerd op de site van het agrarische vakblad 'Boerderij'. Daarnaast zijn er een dertigtal fotoreportages verschenen. Niet alleen over haar boerderij; ze schreef ook over andere Nederlandse boeren in Noorwegen en in Frankrijk, waar ze op een wijndomaine in de Provence heeft gewerkt. Daarna is ze gaan wonen en werken op een landgoed in Wallonië. Hønk & Poppie is haar eerste boek en gaat over haar eigen ervaringen als DES-dochter en over haar leven als boerin in Noorwegen. Momenteel werkt ze aan het vervolg op Hønk & Poppie.

  Verschijningsdatum 10-06-2016

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-869-6
  EAN nummer
  9789089548696
  Auteur
  Vera Wijnveen