In de ban van de jaloezie
Afbeelding van In de ban van de jaloezie
Afbeelding van In de ban van de jaloezie

In de ban van de jaloezie

Spannende en meeslepende roman over het leven van een boer in de periode voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog

€ 18,95  Omschrijving

  Hermann, ik wil hier niet meer over praten, je maakt er een drama van, terwijl er helemaal niets aan de hand is. Je bent gewoon stinkend jaloers.’

  De stem van Elizabeth klinkt verontwaardigd.

  Mokkend loop ik weg. Ik weet best dat ze gelijk heeft. Maar als ik me voorstel dat ze iedere dag met die kwal van een vent aan tafel zit, word ik daar razend van. Het is dezelfde razernij waarmee ik vroeger op school die pestkop, Wigand, een bloedneus heb geslagen. Toen was ik het kwijt, nu weet ik er geen weg mee. Bij Elizabeth hoef ik er niet meer mee aan te komen.

  Net zoals een doorn venijnig pijn blijft doen als hij niet wordt weggehaald, zo blijft die giftige jaloezie mij kwellen.

  Samen met zijn moeder Mathilde, woont Hermann op een monumentale boerderij in de uiterwaarden van de Rijn. Hij wordt in zijn leven steeds geconfronteerd met heftige jaloezieaanvallen. Hij heeft zijn vader nooit gekend en zijn moeder wil er niet over praten.

  Zijn veelbelovende huwelijk met Elizabeth met wie hij zes zonen krijgt, mislukt volledig. Op een dag gaan ze ruziënd met de auto weg. Hermann komt alleen terug; spaarzaam laat hij iets los over een ongeluk en de verdwijning van Elizabeth. Sinds die dag hangt er een donkere wolk boven de boerderij.

  Vijf jaar na het ongeluk gebeurt datgene waar Hermann altijd bang voor is geweest. De politie staat voor de deur met de boodschap: Wij arresteren u op verdenking van de moord op uw vrouw…

  In deze meeslepende roman schetst Guido van Mierlo vol overtuiging het leven van een boer in de periode voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Langzaam ontspint zich een verhaal rondom een verzwegen familiedrama, dat lange tijd het dagelijkse leven van de hoofdpersonen beheerst. De schrijver weet de spanning er voortdurend in te houden, tot het verrassende einde toe.

  Formaat125 x 200 mm
  Aantal pagina's270 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurGuido van Mierlo
  Korte levensbeschrijving

  Mijn vader kon prachtige brieven schrijven in perfect Nederlands. Omdat ik er van overtuigd was dat ik dat nooit zou kunnen evenaren ben ik ook nooit aan schrijven begonnen. Totdat ik twee jaar geleden te horen kreeg dat ik een levensbedreigende ziekte had. Dat heeft me aan het denken gezet, wat is er in mijn leven dat ik altijd graag heb willen doen maar nog niet gedaan (gedurfd) heb.

  Schrijven, was het eerste dat bij me boven kwam. Ik kon me niet voorstellen dat ik dat zou kunnen maar ben er toch aan begonnen. Al schrijvende kreeg ik er steeds meer plezier in, ben cursussen gaan volgen en kwam tot de ontdekking dat je schrijven voor een groot deel ook kunt leren en dat het ook een kwestie van doorzetten is. Tussen de behandelingen en onderzoekingen voor mijn ziekte door schreef ik. Ik ben inmiddels volledig herstelt. En mijn eerste boek ligt nu voor u.

  Ik ben trots op het resultaat. Ik heb het plezier van het schrijven ontdekt. Ik vind het spannend te ervaren hoe de hoofdpersonen in mijn verhalen een heel eigen leven gaan leiden. Als ik aan een verhaal begin, weet ik vooraf niet hoe het zal aflopen en ben ik zelf aan het eind dikwijls verbaasd hoe het zich ontwikkeld heeft. Schrijven is voor mij een beetje toveren. Vanuit mijn onbewuste creëer ik iets unieks, iets wat er voorheen nog niet was, als je dat geen toveren noemt.

  Verschijningsdatum2009-11-11

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-126-0
  EAN nummer
  9789089541260
  Auteur
  Guido van Mierlo