In de diepte
Afbeelding van In de diepte
Afbeelding van In de diepte

In de diepte

Helder, eerlijk en aangrijpend boek over 33-jarige vrouw die zeldzame vorm van kanker krijgt

€ 12,95  Omschrijving

  “Je wordt twee jaar. Je kunt dat ook al zeggen. Je kunt zoveel zeggen. En begrijpt zoveel. Dat mama naar het ziekenhuis moet. En dat dit is omdat mama buikpijn heeft. Je legt je handje op mijn voorhoofd en zegt: “Beetje warm, tempen.” Dat voelt heel verkeerd. Dus we geven er weer een positieve draai aan. “Mama is weer thuis, mama is goed.”

  Mariken Hoving is 33 als bij haar een zeldzame vorm van kanker wordt geconstateerd. Ze is net bevallen van haar dochtertje Isis en haar wereld stort in. Er zijn maar een paar mensen in Nederland die deze ziekte hebben. En 27 vrouwen over de hele wereld sinds 1945 waarbij de ziekte zich openbaarde tijdens of net na de zwangerschap. Ze ondergaat een zware buikoperatie, maar na een halfjaar laat een scan opnieuw uitzaaiingen zien in de pancreas, lever en verschillende lymfeklieren. Het is teruggekomen en niet meer operabel. In dit boek beschrijft ze, op heldere, eerlijke en aangrijpende wijze wat dat voor haar en haar gezin betekent.

  Formaat

  125x190x8 mm

  Aantal pagina's 86
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur

  Mariken Hoving

  Biografie

  Mariken Hoving (1979) komt uit Groningen. Ze studeerde daar Psychologie en deed de postdoctorale opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog. Met veel plezier en toewijding werkte ze in de psychiatrie, totdat bleek dat ze, kort nadat ze moeder was geworden, kanker heeft. Ze speelt viool in de Groningse band VENcE. Naast de muziek is ze ook gaan schrijven om uiting te geven aan gevoelens die samenhangen met de ziekte. Een dagboek. Ze heeft stukken hiervan gebruikt in het boek dat ze schreef ‘in de diepte’.

  Verschijningsdatum

  11-03-2015

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-740-8
  EAN nummer
  9789089547408