Indie moet vrij
Afbeelding van Indie moet vrij
Afbeelding van Indie moet vrij

Indie moet vrij

Harke Hibma ging na de bevrijding in 1945 als oorlogsvrijwilliger naar Nederlands-Indië om veiligheid, orde en rust te herstellen. In een persoonlijk document beschrijft hij zijn Indië-geschiedenis

€ 18,50  Omschrijving

  Harke Hibma was tijdens de Tweede Wereldoorlog actief in het verzet.
  Na de bevrijding gaf hij zich op als oorlogsvrijwilliger bij het Friese Bataljon om veiligheid, orde en rust te herstellen in Nederlands-Indië.
  Vol idealisme en zich nauwelijks bewust van wat hem daar te wachten stond, vertrok hij naar de Archipel. Bij aankomst in het verre en onrustige Indië ging een tot dusver volkomen onbekende wereld voor hem open. Een dramatisch dieptepunt was het verlies van zijn zwager Wiltje Kroese uit Sexbierum, die overleed na een vijandelijke actie.

  Hibma heeft in een persoonlijk document zijn Indië-geschiedenis beschreven. Hij wil daarmee in het bijzonder zijn familie kennis laten nemen van zijn herinneringen aan een bewogen periode uit onze vaderlandse geschiedenis.
  Zijn opvattingen over politiek en beleid ten aanzien van Indië zijn inmiddels sterk veranderd. Hij heeft niet geschroomd om in dit boek de Nederlandse Indië-politiek scherp onder de loep te nemen.

  Het is goed dat Indië-veteranen hun memoires prijsgeven.
  Jack Kooistra, journalist

  Formaat145x210 mm
  Aantal pagina's199 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurHarke Hibma
  Korte levensbeschrijvingHarke Hibma 1919-2018
  Verschijningsdatum2011-04-13

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-284-7
  EAN nummer
  9789089542847
  Auteur
  Harke Hibma