Krater
Afbeelding van Krater
Afbeelding van Krater

Krater

Zesentwintig spiegels bieden interessante methode als ingang voor bewustwording

€ 17,95  Omschrijving

  Twee erg belangrijke erfstukken uit de eeuw die achter ons ligt zijn individualisering en persoonlijke ontwikkeling. We ervaren deze als wezenlijke onderdelen van onze vrijheid. Globalisering, welvaart en democratie doen een beroep daarop. En dan blijkt er een palet met erg veel keuzemogelijkheden te bestaan. Ook vrijheid lijkt te individualiseren. De toekomst die we wensen ligt in de handen van individuele mensen, zeker nu de materiële zekerheden op de schop liggen.
  Om grip op deze sterk veranderende wereld te krijgen heeft de schrijver zesentwintig schema's getekend, aangevuld en ingevuld met teksten, fungerend als een spiegelgalerij, gemaakt en geschreven om iets van jezelf en onze cultuur te herkennen.
  Iedere spiegel heeft een breuklijn in het midden, door de auteur 'de rode lijn' genoemd. Deze rode lijn vertegenwoordigt de kern waar alles om draait in ieder mensenleven. Door deze te tekenen, visueel te maken, heeft hij de werkelijkheid zoals we die ervaren geforceerd in twee delen gesplitst. Beide werkelijkheden hebben recht op bestaan. Bij ieder mens ligt deze verdeling op onderdelen anders. Wat we echter gemeen hebben is het bestaan van deze verdeling.
  De achterliggende uitdaging van dit boek is het durven en kunnen zien van de vele tegenstellingen in eigen leven en daarbuiten, om ze vervolgens te laten integreren tot wie we bedoeld zijn te worden.

  Een bewuster mens worden via een boek is bijna onmogelijk. Het geschreven woord schept per definitie afstand. Toch is Jan Boeijenga er met dit boek in geslaagd een ingang tot bewustwording te vinden.

  Jan de Dreu

  Formaat125 x 200 mm
  Aantal pagina's236 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurJan A. Boeijenga
  Korte levensbeschrijving

  Jan Albert Boeijenga is op 17 september 1941 geboren in een Fries dorp en groeide op in een gereformeerd onderwijzersgezin als middelste van zeven kinderen.
  1962: volledig bevoegd onderwijzer
  1964: dienstplichtig reserve officier KLu
  1971: doctorandus in de ontwikkelingspsychologie en wetenschappelijk medewerker aan de Vrije Universiteit.
  Was vervolgens werkzaam in de geestelijke zorg, in de zorg voor verstandelijk gehandicapten en in de ouderenzorg en had als zzp-er enige jaren een organisatie-adviesbureau. Na veel omzwervingen woont hij nu weer in een dorp in Friesland.

  Verschijningsdatum2009-03-27

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-093-5
  EAN nummer
  9789089540935
  Auteur
  Jan A. Boeijenga