La Pasion Salon de Tango y Cultura 1999-2002 (gebonden editie)
Afbeelding van La Pasion Salon de Tango y Cultura 1999-2002 (gebonden editie)
Afbeelding van La Pasion Salon de Tango y Cultura 1999-2002 (gebonden editie)

La Pasion Salon de Tango y Cultura 1999-2002 (gebonden editie)

Beschrijving van de roemruchte jaren van het tangocentrum La Pasión in Groningen (levertijd vanaf 19 september)

€ 39,50  Omschrijving

  Een bron van inspiratie

  Op 17 september 1999 opende de stichting La Pasión, Salon de Tango y Cultura na een spetterend openingsfeest voor het eerst haar deuren. Dit multiculturele centrum, opgericht door Johan Meijering en Gerriet Postma, was gevestigd in de Nieuwe Boteringestraat in Groningen en maakte een aantal roemruchte jaren door. La Pasión is vanuit het niets ontstaan en groeide in korte tijd uit tot een wervelend kleinschalig en sfeervol ingericht centrum voor jong en oud. Het bood een podium aan creatievelingen en was laagdrempelig. De Argentijnse tango had een voorname plek in La Pasión. Er werd les gegeven, er werden regelmatig workshops gehouden en wekelijks waren er tangosalons. Verder waren er tal van andere activiteiten, zoals swingavonden, Oriëntaalse dans, literaire avonden, diverse concerten, dansend schilderen enz. Eén van de hoogtepunten was wel het dansen op het Waagplein in 2001 voor de toenmalige Prins Willem-Alexander en zijn verloofde Máxima Zorreguieta.
  La Pasión was een plek waar men zich thuis en op zijn gemak kon voelen. Vanuit de media was er veel aandacht. De vele hoogtepunten worden beschreven op jaartal in dit boek. Het centrum moest het zonder overheidssteun stellen en is uiteindelijk gesloten op 1 juli 2002. Om de cirkel rond te maken en om de mooie herinneringen en foto’s een plek te geven, ligt dit boek nu voor u. We hopen dat velen bij het lezen van dit boek en het zien van de foto’s met een glimlach terug zullen kijken op een bijzondere periode.

  Formaat 200x250x20mm
  Aantal pagina's 365
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur JohanMeijering
  Biografie

  Johan Meijering studeerde sociale wetenschappen aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Hij begon zijn carrière als (hoofd)agent bij de gemeentepolitie en werkte later als maatschappelijk werker en sociale wetenschapper bij diverse gemeentelijke overheden. Al van jongs af startte hij veel initiatieven op het terrein van woon- en leefmilieu. Zo heeft hij gepoogd het vervalsen van kunst en het verhandelen van valse kunst aan banden te leggen, in het bijzonder die van de kunstkring De Ploeg. Hij voerde jarenlang campagne tegen het afsteken van het consumentenvuurwerk en schreef daar twee boeken over. In 2015 begon hij aan een nieuwe missie: hij pleit voor een referendum over het geldverslindende en immens grote Groninger Forum, waarbij hij tevens een alternatief presenteert: Nieuw Groninger Forum of Hyde Park Groningen, een sfeervolle oase in hartje binnenstad. Hij is een bevlogen man, die op idealistische en onorthodoxe wijze staat voor zijn idealen.

  Verschijningsdatum 19-09-2015

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-803-0
  EAN nummer
  9789089548030