Langs wuivend riet en ruisende sparren
Afbeelding van Langs wuivend riet en ruisende sparren
Afbeelding van Langs wuivend riet en ruisende sparren

Langs wuivend riet en ruisende sparren

Postuum verschenen boek van natuurmens E. de Leeuw met opmerkelijke observaties en wetenswaardigheden

€ 14,-  Omschrijving

  Natuurmens E. de Leeuw is in zijn leven steeds getroffen door de schoonheid om zich heen. De vele kleine dingen die er iedere dag weer te zien en te bewonderen zijn, hebben zijn leven verrijkt. Het heeft geleid tot een enorme kennis, die hij veelal via lezingen heeft verspreid. Daarnaast heeft hij zijn verhalen, geïllustreerd met foto’s en pentekeningen van zijn hand, vastgelegd in de boeken Een melodie van de wind en Zwervend in het schaduwspel van zon en wolken. Postuum is hiermee het derde deel in deze reeks verschenen, met opmerkelijke observaties en wetenswaardigheden.

  Formaat

  145x210

  Aantal pagina's 103
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur

  E. de Leeuw

  Biografie

  Evert de Leeuw (1934-2014) werd geboren in De Knipe in de gemeente Heerenveen. Na de ambachtschool begon hij zijn werkzame leven als 15-jarige in een machinefabriek. Allengs verhuisde hij van de werkvloer naar de tekenkamer. Hij volgde een avondvakschool en deed later een thuisstudie, wat hem een baan opleverde als technisch tekenaar en chef werkplaats, en uiteindelijk werd hij projectleider.
  De Leeuw heeft zijn werk altijd met plezier gedaan, maar zijn hart lag elders. Bos, veld, weide, water, de natuur, en daarin vooral de vogels hadden altijd al een grote aantrekkingskracht voor hem. Hij wijdde meer dan veertig jaar zijn vrije tijd aan weidevogelbescherming en nestkastenprojecten en werkte mee aan de samenstelling van Broedvogelatlassen. Hij leidde excursies in Oranjewoud en gaf dialezingen over natuur en volksleven.

  Verschijningsdatum

  22-10-2104

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-694-4
  EAN nummer
  9789089546944