Op de golven van de Tzolkin
Afbeelding van Op de golven van de Tzolkin
Afbeelding van Op de golven van de Tzolkin

Op de golven van de Tzolkin

De schrijfster heeft een bijzondere periode in haar leven geprobeerd te doorgronden door er de Mayakalender en de Tzolkin langs te leggen

€ 18,-  Omschrijving

  Op 27 september 2005 was Desiree Houben net zwanger en rond 14 juni zou hun kindje komen. Daar midden tussenin overleed haar vader. Deze 260 dagen stonden dus in het teken van zwanger zijn, geboorte geven en de dood. Het was ook precies een energetisch jaar, merkte Desiree, toen ze er de Tzolkin, de heilige kalender van de Maya’s langs legde. Al langer was Desiree bezig om iets te begrijpen van het grotere geheel waar wij deel van uit maken en daarom bestudeerde zij de 13-manenkalender van natuurlijke tijd en de Tzolkin. Met behulp van deze kalenders kun je de dagen, die allemaal een andere energie hebben, op een bepaalde manier duiden. Ook kun je daarmee, in de pas met het ritme van de maan en de zon, op een natuurlijke en harmonische manier leven.

  Formaat125x200 mm
  Aantal pagina's240 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurDesiree Houben
  Korte levensbeschrijving

  Desiree Houben (1977) werd geboren als bakkersdochter in Horst aan de Maas. Al op jonge leeftijd onderzocht zij wat haar levensweg was en hoe zij deze kon bewandelen. Dit bracht haar vaak tot keuzes die buiten de gebaande paden vielen en voorzag haar van een flinke rugzak vol levenservaring. Na haar studie psychologie ontwikkelde ze zich verder op het gebied van alternatieve healing. In 2005 startte zij haar eigen praktijk voor inzicht en NEI-therapie en in 2006 werd zij na een bijzondere zwangerschap moeder van Benjamin. Desiree schrijft al jaren over wat ze meemaakt en de betekenis die ze hieraan geeft. Schrijven is voor haar een manier om het grote geheel waar we deel van uitmaken te doorgronden en nieuw geopend bewustzijn te verankeren. Een onderwerp wat hier telkens weer in terug komt is de bewuste keuze voor het volgen van haar eigen weg zonder zich op te laten jagen door de hectiek van de hedendaagse maatschappij. Op de Golven van de Tzolkin is haar eerste boek, waarmee ze (naar eigen zeggen) "uit haar hol komt" en haar ervaringen deelt met de lezer.

  Verschijningsdatum2007-12-01

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-004-1
  EAN nummer
  9789089540041
  Auteur
  Desiree Houben