Op zoek naar Zerzura
Afbeelding van Op zoek naar Zerzura
Afbeelding van Op zoek naar Zerzura

Op zoek naar Zerzura

Fietstocht door Egypte als onderdeel van jarenlange wereldreis

€ 22,95  Omschrijving

  De schemer valt in en zittend op de grond voor de tent, midden in de Sahara, beginnen we aan ons welverdiende maal. Karin kijkt me ineens verschrikt aan en zegt:
  “Ik hoor iets, een vreemd geluid dat ik niet ken.”
  “O, ik zat net te kauwen, dus ik heb het niet gehoord. Hoe klonk het dan?”
  “Ik weet het niet, alsof er iets in het zand bewoog, recht voor ons. Er zal hier toch niemand zijn, hoop ik?”
  “Nou, dat kan haast niet, we hebben het laatste uur geen kip gezien en er woont hier toch echt niemand. Het is ook aardedonker nu en er is nergens licht te zien.”
  “Ik zal het me wel verbeeld hebben dan.”
  We eten verder, vullen de bidons bij met de tien-liter-waterzak, tot we allebei stijf rechtop zitten en luisteren.

  In 2002 fietsten Peter Mak (1960) en Karin van Toor (1961) voor onbepaalde tijd Nederland uit. Ze verkochten huis en haard en lieten alle dagelijkse verplichtingen en beslommeringen achter zich. Na een heftig einde van dat jaar – beiden moesten geopereerd worden, Karin in Syrië en Peter in Jordanië – arriveren ze begin 2003 vol goede moed in het land van de farao’s. Ze nemen de lezer mee door de Sinaï en Sahara, duiken in de Rode Zee en in de ingewanden van een piramide, passen zich moeiteloos aan de Egyptische cultuur aan, worden bijna van de sokken gereden door een pick-up en fietsen dwars door de historie en het prachtige natuurschoon van dit fascinerende land. Stap in Op zoek naar Zerzura bij ze achterop de bagagedrager en proef hoe het dagelijkse leven van het Egypte van 2003 eruit zag.

  Formaat145x210
  Aantal pagina's196
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurPeter Mak
  Korte levensbeschrijv ing

  Schrijvende fietser Peter Mak is geboren onder de rook van Rotterdam in het jaar 1960. Al op zijn negende levensjaar ontdekte hij de mogelijkheden van de fiets, en peddelde met zijn zusje van zes naar opa en oma, die op bijna 40 kilometer van hun huis woonden. Tijdens zijn VWO-periode breidde hij zijn actieradius uit dankzij de racefiets, waarmee hij tochtjes richting Delft en Den Haag maakte. Op zijn 22ste ging dit hem niet ver genoeg meer en reed hij op zijn tot vakantiefiets omgebouwde racer dwars door het IJzeren Gordijn naar Istanboel.

  Het fietsvirus had definitief toegeslagen, en werd jarenlang sluimerend in stand gehouden met fietstochten door Europa, meestal op de racefiets. Ondertussen ging zijn aandacht noodgedwongen maar met liefde naar andere zaken, zoals het ontwikkelen van zijn carrière als manager en het grootbrengen van zijn dochter uit zijn eerste huwelijk. Hij volgde met succes de HBO-opleiding Personeel & Arbeid en enkele jaren later ook de studie Bedrijfskunde.

  In 1996 trouwde hij met zijn vriendin Karin van Toor, met wie hij sinds vijf jaar een relatie had. Met haar besloot hij in 2002 zich van het harnas van werken, hypotheek betalen, vakantie en weer werken te ontdoen. Dit ontaardde in hun wereldreis van bijna zeven jaar, die hen aanvankelijk dwars door het Midden-Oosten en Afrika leidde. Daarna reden zij nog enkele jaren in het verre Azië, door de Himalaya en over de Karakorum Highway, op de Tibetaanse hoogvlakte en in de wereldsteden van China. In 2008 eindigde hun reis in Zuid-Korea dankzij de financiële crisis.

  Sindsdien werken en wonen Karin en Peter weer ‘gewoon’ in Nederland. Peter schreef al twee boeken over hun reis: Over Alle Grenzen, over hun fietsreis door Tibet, en De Ontdekking van de Vrijheid, over de voorbereiding en het eerste half jaar van hun lange tocht.

  Op zoek naar Zerzura is zijn derde boek, waarin de fietsreis door een van zijn meest favoriete landen, Egypte, geheel centraal staat: de woestijn van de Sinaï, duiken in de Rode Zee, de historische schatten van Caïro en haar piramides, de uitgestrekte Sahara, de witte woestijn, de tempels van Luxor en Aswan. En Zerzura? De mythische, weelderige oase uit vervlogen tijden? Lees zijn laatste boek, en ontdek zelf hoe ze deze geheime legende ontsluieren…

  Verschijningsdatum2013-04-08

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-525-1
  EAN nummer
  9789089545251