Scheurkalender Dementees 2019
Afbeelding van Scheurkalender Dementees 2019
Afbeelding van Scheurkalender Dementees 2019
Afbeelding van Scheurkalender Dementees 2019
Afbeelding van Scheurkalender Dementees 2019

Scheurkalender Dementees 2019

Deze scheurkalender Dementees 2019 biedt 365 dagen met prachtige, ondeugende, ontroerende, inspirerende en wijze uitspraken van bewoners uit het verpleeghuis

€ 17,50  Omschrijving

  365 uitspreken van mensen met dementie

  Na de publicatie van boeken en artikelen over het Dementees door Paula Irik, Irene Kruijssen en Eline Hoorweg, werd het nu tijd voor een manier om nog meer mensen dagelijks te bereiken, liefst thuis. Zo werd al snel het idee geboren om een scheurkalender te maken, een manier om dagelijks met deze kostbare schat in aanraking te komen. Dat komt de waardigheid van mensen met dementie – en dus ook van allen die met hen optrekken en voor hen zorgen – ten goede. Want wie hun uitspraken leest, denkt meer aan hun levenskunst en minder aan de ziekte!
  In de gesprekken met mensen met dementie die de samenstelsters van deze kalender in de verpleeghuizen ontmoeten, worden ze elke keer weer verrast door de wijsheid, de poëzie, de humor en de levenservaring die naar boven komen.

  De verhalen horen ze tijdens de muziektherapie, in individuele gesprekken en in de ontmoetingsgroepen waarin ze als geestelijk verzorger en muziektherapeut samenwerken.
  Tijdens de ontmoetingsgroepen maken ze gebruik van verhaal en taal, van lied en muziek om herinneringen op te roepen en contact tot stand te brengen tussen mensen met en zonder taal. Ze zien mensen even opleven, wakker worden, elkaars herinneringen herkennen. Plezier, verdriet en woede worden gedeeld. De eenzaamheid en zinloosheid die de ziekte meebrengt, zijn eventjes naar de achtergrond verdrongen.
  Als je de tijd en moeite neemt om te verstaan, ligt daar een bron van wijsheid, levenservaring, troost, plezier. Daarom willen de samenstelsters de Juweeltjes van het Dementees de wereld insturen. Zij hopen dat de lezers, net als zij, worden geraakt door deze taal. Met een glimlach, een traan van ontroering, verbazing over een nieuw inzicht, een blik op het leven van 70, 80 jaar geleden.

  Formaat 145x210x40 mm
  Aantal pagina's 371
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Irene Kruijssen, Paula Irik, Eline Hoorweg
  Biografie

  Drs. Paula Irik (1952) werkt als geestelijk verzorger in de ouderenzorg.
  Naast artikelen over de eigen stem van mensen met dementie, schreef zij Als het maar echt is. Over de zachte kracht van mensen met dementie en Leestekens. Levenskunst van mensen met dementie.
  Irene Kruijssen MA. (1965) werkt als neurologisch muziektherapeut in de ouderenzorg. Zij publiceerde artikelen over muziek in de dementiezorg en zette tal van projecten op rond muziektherapie en muziek.
  Eline Hoorweg (MA) (1984) studeerde aan de Universiteit voor Humanistiek en werkt sinds 2012 als geestelijk verzorger in de ouderenzorg. Daarbij heeft zij aan verschillende projecten meegewerkt en opgezet, gericht op de versterking van de waardigheid van, en bevordering van zingeving voor mensen met dementie.

  Verschijningsdatum 13-09-2018

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-079-3
  EAN nummer
  9789463650793