Schoonheid in schending
Afbeelding van Schoonheid in schending
Afbeelding van Schoonheid in schending

Schoonheid in schending

Dit boek geeft een levendige indruk van de wereld van een vrouw ná de angstige diagnose borstkanker. Voor lotgenoten en hun naasten een boek van herkenning en troost

€ 12,50  Omschrijving

  “Op woensdag 24 september 2008 hoorde ik dat ik borstkanker had in mijn rechterborst. Een verpletterend bericht. Dezelfde avond belde ik mijn vriendin Mirjam met een delicate vraag. Wil je mijn borsten fotograferen?

  Een fragment uit “Schoonheid in schending”. In dit boekje neemt Hedwig Duindam (1960) haar lezers bij de hand en toont ze in woord en beeld de wereld waarin je na de diagnose “borstkanker” verzeild raakt. Een boekje dat raakt door de combinatie van - ondanks alles - poëtische woorden en beelden. “Schoonheid in schending” geeft een levendige indruk van de wereld van een vrouw ná de angstige diagnose borstkanker. Voor lotgenoten en hun naasten een boek van herkenning en troost.

  Formaat210x150
  Aantal pagina's52
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurHedwig Duindam
  Korte levensbeschrijving

  Hedwig Duindam (1960) groeide op in de Utrechtse Zeeheldenbuurt als jongste dochter in een gezin van veertien kinderen. Sinds haar elfde is ze een gepassioneerd lezer en (soms) schrijver. Hoewel ze altijd veel geschreven heeft in dagboeken en droomschriften is dit de eerste keer dat ze met haar woorden naar buiten treedt in het boekje “Schoonheid in schending”. Juist dit verhaal wil Hedwig, ondanks het persoonlijke karakter ervan, graag delen want haar verhaal over de wereld van een vrouw na de diagnose “borstkanker”, is het verhaal van velen. Het verhaal vertelt zichzelf met sprekende foto’s vanaf de diagnose tot de herstelfase, rake observaties en onverwachtse humor.

  In het dagelijks leven schrijft Hedwig stukken van een heel andere aard. Ze werkt als juriste bij de overheid. Een afwisselende baan die bovendien de mogelijkheid biedt om de band tussen overheid en burger te verstevigen. Hedwig woont met haar geliefde in de oude binnenstad van Utrecht. Niet ver van de plek waar haar moeder en grootvader geboren zijn. Een bijzonder detail uit het leven van haar grootvader, een getalenteerd banketbakker, geeft zij u graag mee. Hij werd omstreeks de twintiger jaren van de vorige eeuw tot veertien keer toe bekroond omdat hij het lekkerste slagroomgebak van Utrecht maakte.

  Verschijningsdatum2009-09-18

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-114-7
  EAN nummer
  9789089541147
  Auteur
  Hedwig Duindam