Sensitive innovation

Sensitive innovation

Book by a specialist on IT about its impact on people and society.

€ 14,50  Omschrijving

  Hans Appel has been working in the computer industry for some 40 years. After studying electronics, he began building and programming hybrid analog/digital computer systems in the late sixties.

  Formaat125 x 200 mm
  Aantal pagina's134 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurHans Appel
  Korte levensbeschrijving

  Hans Appel is inmiddels zo’n 40 jaar actief in de automatisering. Na zijn elektronica-studie hield hij zich eind jaren zestig bezig met de bouw en het programmeren van hybride analoge/digitale computersystemen.

  Begin zeventiger jaren trad hij in dienst van Sperry UNIVAC, een bedrijf dat zich bezighield met het ontwerp, de bouw en de verkoop van mainframe computersystemen. Na verschillende functies op het gebied van systeemprogrammering te hebben vervuld, deed hij eind zeventiger jaren zijn eerste stappen in de wereld van marketing.

  Begin jaren tachtig met de opkomst van de kantoorautomatisering ging Appel werken bij WANG, een bedrijf dat in die tijd zeer innoverend was waar het ging om het gebruik van computers en computertechnologie in een kantooromgeving. Bij WANG vervulde hij een aantal verschillende functies binnen de marketingdiscipline.

  Eind tachtiger jaren stapte hij over naar Apple Computer, een bedrijf dat de wereld wilde veranderen. Een bedrijf ook met een zeer eigen visie op het gebruik van computertechnologie door iedereen. Apple was jarenlang een voorbeeld voor continue en grensverleggende innovatie. Ook hier was marketing zijn credo.

  Sinds twaalf jaar werkt Appel als Chief Technology Officer bij Sun Microsystems Nederland B.V. Bovendien is hij lid van het z.g. “Sun Vision Council”. Sun is een van de weinige IT-bedrijven waar het ontwerp van silicon tot eindproduct nog binnen dezelfde onderneming plaatsvindt. Het is een bedrijf waar de koppeling mens en technologie een belangrijke plaats inneemt naast het op de markt brengen van zeer professionele IT-technologie.

  Naast zijn functie bij Sun Microsystems is hij verantwoordelijk voor het Lectoraat “Multidisciplinaire Informatica” aan het Hanze Institute for Technology in Assen. Met behulp van multidisciplinaire ontwikkelteams worden onder zijn leiding vernieuwende projecten op een onorthodoxe wijze uitgevoerd. Verder heeft hij op de Hanzehogeschool Groningen en in Assen het “Sun Center of Excellence for Intelligent Sensor Innovation” (CENSI), een engineering test lab voor sensor toepassingen, opgezet.

  Hans Appel: “Ik heb twee vakken: technologie en marketing. De combinatie van die twee gebieden vormt een geweldige uitdaging. Het ‘bij’-blijven op deze twee dynamische terreinen is een enorme motivatie om te excelleren.” Dit is inmiddels alweer zijn tiende boekje.

  Verschijningsdatum2008-01-11

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-061-4
  EAN nummer
  9789089540614