Stilstaan bij wat bewogen heeft
Afbeelding van Stilstaan bij wat bewogen heeft
Afbeelding van Stilstaan bij wat bewogen heeft

Stilstaan bij wat bewogen heeft

Vlot leesbaar boek over jeugd, roomse leven, soldaten- en studentenleven van de schrijver en zijn leven als volwassen man, echtgenoot, vader en dorpsbewoner.

€ 21,50  Omschrijving

  Ieder mens zit vol met doodgewone en toch prachtige ontroerende verhalen; levensverhalen, die kunnen troosten, een lach of juist een traan oproepen, die wellicht een ander licht op het leven werpen, kortom verhalen die stilstaan bij wat de verteller bewogen heeft.

  Meestal verdwijnen die levensverhalen definitief met de mensen die ze hadden kunnen vertellen.

  Harry Teernstra vindt dat erg jammer en besloot daarom ze te gaan opschrijven. Dat resulteerde in een bijzonder en vlot leesbaar boek over zijn jeugd, roomse leven, soldaten- en studentenleven en zijn leven als volwassen man, echtgenoot, vader en dorpsbewoner.

  Teernstra begint gewoon te vertellen. ‘Voordat ik ze vergeet’.

  Want: ‘geen daden maar woorden’.

  Formaat145x210
  Aantal pagina's352
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurHarry Teernstra
  Korte levensbeschrijving

  Harry Teernstra (1945, Gendringen, Achterhoek), groeit op in Arnhem en volgt daar het gymnasium. In 1962 gaat hij studeren aan de sociale academie in Breda. Een heerlijke tijd, en als hij in 1970 afstudeert ligt de wereld voor hem open.

  In datzelfde jaar raakt hij echter bij een ernstig verkeersongeluk betrokken, waaraan hij onder andere een hersenbeschadiging oploopt. Dit ontwricht zijn leven ernstig, temeer daar de verzekeraar de financiële gevolgen van het ongeluk niet of nauwelijks wil vergoeden.

  In 1976 leert Harry Teernstra zijn vrouw kennen. Zij trouwen en krijgen drie kinderen. Na mislukte pogingen om weer vaste voet op de arbeidsmarkt te krijgen, besluit Harry om als fulltime huisman voor zijn kinderen te gaan zorgen.

  Dat besluit geeft rust en tijd en zin aan zijn leven. Ook daardoor ontdekt hij zijn talent om te schrijven. Hij schrijft en publiceert gedichten, korte verhalen, behandelt maatschappelijke thema’s en schrijft ervaringsverhalen over zijn ongeluk en de nasleep daarvan.

  Nu de kinderen de deur uit zijn, heeft hij veel tijd, en is op advies van zijn vrouw ‘over leuke dingen’ gaan schrijven. Het resultaat daarvan is het boek Stilstaan bij wat bewogen heeft.

  Verschijningsdatum2014-07-31

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-657-9
  EAN nummer
  9789089546579
  Auteur
  Harry Teernstra