Tante Grietje wordt koningin
Afbeelding van Tante Grietje wordt koningin
Afbeelding van Tante Grietje wordt koningin

Tante Grietje wordt koningin

Koningin Savenne is zo moe van het lintjes knippen, dat ze een tijdje weggaat. Koning Ronald en Kevin trommelen iedereen op om haar te vinden.

€ 12,95  Omschrijving

  Koningin Savenne is heel erg moe van al het lintjes knippen. Ze gaat een tijdje weg. Ze laat een afscheidsbriefje achter en koning Ronald zet meteen een advertentie om mensen te vragen haar te zoeken. Kevin vraagt Anna en Bas om te helpen en ook tante Grietje, Hans de kat en Kukke, die net verkering heeft met een lief meisjesmuisje, worden opgetrommeld. De broer van Bas, Sietse, gaat ook mee, maar die werkt zich zoals meestal, meteen in de nesten. Als ze op zoek zijn naar de koningin in het bos, komt hij in de macht van Sjoerd, de politicus en kan alleen nog maar naar hem luisteren. Zou het Anna wel lukken om hem te slim af te zijn?
  Tante Grietje wordt meteen benoemd tot koningin. Ze moet het nog leren en toespraken voorlezen vindt ze heel moeilijk. En die mooie jurk zit haar veel te strak. Gelukkig helpt professor Onne haar. Ze staan steeds vaker te smoezen en elkaar complimentjes te maken. Zouden ze soms verliefd zijn…?

  Formaat145x210 mm
  Aantal pagina's123
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurEnno Bruinsma
  Korte levensbeschrijving

  Enno Bruinsma is 64 jaar en hij lijkt een beetje op een kabouter. Daarom schrijft hij misschien wel sprookjes en andere verhalen. Hij woont in Bolsward op de burgemeester Praamsmalaan. Hij is geen burgemeester, maar wel Statenlid in Friesland. Maar dat is niets bijzonders, vindt hij zelf. Hij is lang onderwijzer geweest in Boazum, vlak bij Sneek in Friesland.
  Heel veel kinderen uit Friesland hebben hele mooie tekeningen gemaakt in zijn boekjes.

  Verschijningsdatum2011-06-09

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-311-0
  EAN nummer
  9789089543110
  Auteur
  Enno Bruinsma