Terug naar Samos
Afbeelding van Terug naar Samos
Afbeelding van Terug naar Samos

Terug naar Samos

Prachtige spirituele autobiografie over hoe de levens van de schrijfster en de hogepriesteres van de tempel van Hera op Samos met elkaar verbonden zijn

€ 22,50  Omschrijving

  Hillie Kuipers ontdekte bij haar eerste bezoek aan het Griekse eiland Samos, dat ze levensechte visioenen kreeg van het eiland en de tempel van Hera. Het bracht haar in verwarring en ze durfde er eerst met niemand over te praten. Toen bleek dat haar visioenen klopten met hoe het er vroeger uitzag, begon ze er hoe langer hoe meer in te geloven. Langzamerhand merkte ze dat het leven van toen, als Kèlenòh, hogepriesteres van de tempel van Hera en haar leven van nu met elkaar verbonden waren. Het gaf haar meer inzicht in haar huidige leven. Haar gevoel van angst voor macht, het niet oordelen over mensen, haar gevoel dat ze niet gehoord en gezien werd en ook haar angst voor agressie, werden steeds duidelijker voor haar.
  Kèlenòh had macht, ze gebruikte deze, vooral met haar verstand omdat ze anders de verantwoording niet aan kon. Ze ging daardoor boven de mensen staan, minachtte hen, deelde orders uit en werd gauw kwaad op het agressieve af. De aversie die Hillie in het begin voor Kèlenòh voelde verdween langzaam. Dat veranderde in respect voor haar. Zij was in alles zichzelf en bleef dat tot haar einde toe.
  Van Hillie Kuipers verscheen in 2008 het boek Kèlenòh, waarin zij het verhaal van de hogepriesteres vertelt. In de prachtige spirituele autobiografie Terug naar Samos is te lezen hoe de levens van Hillie en Kèlenòh verweven zijn.

  Formaat 145x210x25 mm
  Aantal pagina's 280
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Hillie Kuipers
  Biografie

  Hillie Kuiper is in 1947 geboren in Losser en opgegroeid in een arbeidersgezin. Op vijftienjarige leeftijd ging zij het huis uit, om in de zwakzinnigenzorg te gaan werken. Ze kreeg twee kinderen, een dochter en een zoon. Hillie Kuipers heeft op veel plaatsen in Nederland gewoond en is later in Drachten neergestreken. Ze heeft gewerkt als Alpha-hulp en als medisch secretaresse. Nadat ze werd afgekeurd en in de WAO terechtkwam is ze vrijwilligerswerk gaan doen. In 2008 verscheen haar eerste boek Kèlenòh.

  Ze overleed in 2022.

  Verschijningsdatum 28-11-2015

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-820-7
  EAN nummer
  9789089548207
  Auteur
  Hillie Kuipers