Verloren generatie
Afbeelding van Verloren generatie
Afbeelding van Verloren generatie

Verloren generatie

Roman met boeiend tijdsbeeld over jaren tachtig van de vorige eeuw met weinig maatschappelijk perspectief.

€ 18,95  Omschrijving

  Lotte begint een relatie met haar docent Marc en raakt daar erg door in verwarring. Niet alleen omdat hij nog een andere relatie heeft, met een vrouw die hem controleert en commandeert, maar vooral omdat hij steeds over haar grenzen gaat en zij over die van haarzelf. Die controle over anderen is een terugkomend thema in de relaties die in het boek spelen. Lotte laat zich eveneens commanderen, door haar moeder. Door het toeval ontmoet zij haar latere Amerikaanse vriend, Kenneth. Nadat zijn vader zelfmoord heeft gepleegd, gaan Lotte en Kenneth naar de Verenigde Staten. Daar wordt zij getuige van een familiedrama.

  Deze roman speelt in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Het verhaal geeft een boeiend beeld van die tijd. Er was soms weinig maatschappelijk perspectief. Situaties konden voortduren en mensen voelden zich onmachtig. Door die tijd beeldend op te roepen, laat de schrijfster haar lezers ervaren hoe het was om ondanks innerlijke verwarring je eigen weg te vinden. In het boek komen met de nodige humor en zelfspot levensvragen aan bod als: wie ben ik en wat doe ik met mijn leven?


  Formaat145x210
  Aantal pagina's289
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurHannah Elisa Walsh
  Korte levensbeschrijving

  De in 1958 in Friesland geboren Hannah Elisabeth Walstra (pseudoniem: Hannah Elisa Walsh) is een veelzijdige wereldburger. Ze volgde een docentenopleiding en koos daarna op de kunstacademie voor de richtingen schilderen en monumentale vormgeving. Als docente gaf ze les in (cultuur)geschiedenis, aardrijkskunde, persoonlijke en maatschappelijke vorming en esthetische vorming. Bovendien ontwikkelde ze verschillende cursussen en workshops. Ze exposeerde veel, in zowel binnen- als buitenland. Walstra woonde en werkte in landen als Ierland, de Verenigde Staten en Frankrijk.
  Tegenwoordig is haar thuisbasis in Friesland of in de Algarve, Portugal.

  Voor meer informatie zie: www.elisabethwalstra.nl

  Voor een recensie over dit boek: zie http://hanneketinorcenti.nl/verloren-generatie-ontroerend-en-indringend-tijdsbeeld/

  Tweede auteurn.v.t.
  Biografie 2e auteurn.v.t.
  Verschijningsdatum2014-04-24 00:00:00

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-623-4
  EAN nummer
  9789089546234