Verwoestend vuurwerk
Afbeelding van Verwoestend vuurwerk
Afbeelding van Verwoestend vuurwerk

Verwoestend vuurwerk

Roman over mensen die strijden voor een vuurwerkvrije jaarwisseling, luchtig en komisch, maar tegelijk indringend

€ 21,50  Omschrijving

  In Verwoestend vuurwerk vertelt Johan van Wijk het verhaal van een aantal mensen die strijden voor een vuurwerkvrije jaarwisseling en daar op opmerkelijke wijze in worden gesteund en belaagd. Op ironische wijze en heel subtiel laat hij allemaal dingen gebeuren die best zouden kunnen gebeuren en misschien ook wel gebeurd zijn. Zoals hij zelf in het voorwoord schrijft: "In veel gevallen is het vertellen van de waarheid een confronterende zaak. Omdat de essentie van dit boek de waarheid en niets dan de waarheid bevat ben ik mij, als schrijver hiervan, er dan ook terdege van bewust dat sommige belevenissen, episodes, confrontaties en vermeldingen soms ongelooflijk en schokkend op u als lezer kunnen overkomen. Maar dat is ook exact de bedoeling!"Dit boek maakt deel uit van een reeks van drie boeken waarmee de Stichting Staakt het Vuren naar buiten komt om haar motto: 'Waarom één miljard verknallen', kracht bij te zetten. In dit boek wordt het onderwerp luchtig en komisch, maar daarom niet minder indringend, beschreven. Johan van Wijk, die bekend staat om zijn vlotte schrijfstijl is er ook nu weer in geslaagd een uitermate leesbaar verhaal te vertellen.

  Formaat165 x 250 mm
  Aantal pagina's277 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurJohan van Wijk
  Korte levensbeschrijving

  Johan van Wijk werd in Marum (Centraal Noord-Nederland) geboren. Hij kreeg op jeugdige leeftijd muziek- en pianoles. Naast zijn commerciële studie speelde hij in diverse bands toetsen, rietinstrumenten (voornamelijk tenorsaxofoon), vibrafoon en synthesizers. Het bleef een droom om hier ooit zijn beroep van te maken. Ook schreef hij diverse nummers. De commercie kreeg grip op hem en voor hij het wist begon hij het vroeger door zijn vader enthousiast opgerichte bedrijf samen met hem uit te breiden. Maar de liefde voor muziek blééf. 'Een ziekte waar je nooit van afkomt'.Een grote liefde van hem is schijven. Schrijven zat hem ook al jong in het bloed. Op diverse scholen schreef hij met succes op cynisch-komische wijze columns in (school)kranten, die later met verhalen werden uitgebreid voor dag- en vakbladen, meestal onder een pseudoniem.

  Als ‘ghostwriter’ schreef en bewerkte hij literair werk voor derden. Daarnaast schreef hij romans waarvan de gebeurtenissen op ware feiten gebaseerd waren. Hij had een meeslepende, boeiende en realistische vertelstijl, voorzien van humor, flitsende dialogen en zenuwslopende spanning. Johan van Wijk was kortom een rasverteller die ook oog heeft voor ontroerende momenten en de liefde.

  Johan van Wijk overleed in 2014.

  Verschijningsdatum2008-08-12

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-073-7
  EAN nummer
  9789089540737
  Auteur
  Johan van Wijk