Vlinderperspectief

Vlinderperspectief

De gedichten van Sabine Neuteboom getuigen van een bewogen leven en geven uitdrukking aan haar liefde voor de schepping. Haar spirituele levensvisie gaat ook in dit boek hand in hand met een flinke dosis tegendraadsheid. 

€ 18,50  Omschrijving

  In Vlinderperspectief bundelt Sabine Neuteboom haar keuze uit de gedichten, die ze de afgelopen twintig jaar geschreven heeft.

  Ze getuigen van een bewogen leven. Maar over het algemeen geven de gedichten vooral uitdrukking aan haar liefde voor de schepping. Een enkele is gewijd aan het mooie gebied waar ze nu woont. En een paar aan het land waar haar hart ligt: Zwitserland.

  Haar spirituele levensvisie gaat ook in dit boek hand in hand met een flinke dosis tegendraadsheid. In een gedicht kan ze soms meer kwijt dan in een heel boek. Zoals de gedichten waarmee ze probeert inzichtelijk te maken dat niet alleen vrouwen in als ‘achterlijk’ omschreven culturen slecht door mannen worden behandeld …

  Met haar krachtige stem heeft Sabine Neuteboom een juweeltje van inzicht en troost afgeleverd.

  Formaat145 x 210 mm
  Aantal pagina's166 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurSabine Hildegard Neuteboom
  Korte levensbeschrijving

  Na een paar jaar les te hebben gehad op de schrijversschool van de SKVR in Rotterdam, schreef Sabine voor radio Schiedam eind jaren negentig over haar ‘integratie’ in de buitengewone binnenlanden van Zuidwest-Drenthe. Daarna volgden columns voor TV Drenthe, tot ze te kritisch werd over de woningnood. Op de website van Niburu mocht ze weer ongeremd verder schrijven. En ook voor radio Indigo is een serie columns geschreven.

  Het leven aan de onderkant van de maatschappij inspireerde haar tot het schrijven van autobiografische verhalen over bijstand en reïntegratieperikelen. Er kwam een sprookjesboek uit en later nog een kinderboek over werkeloosheid.

  Dit is de eerste gedichtenbundel en tevens het eerste boek waarin niet gelachen wordt. Als het lachen je tenslotte toch eindelijk is vergaan, dan zijn gedichten de beste remedie om uiting te geven aan het verdriet en om de weg terug te vinden naar het licht. Met deze gedichten kruipt Sabine uit haar cocon en opent zich een heel nieuw perspectief.

  Verschijningsdatum2009-12-14

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-141-3
  EAN nummer
  9789089541413