Zeezout, een geschenk van Poseidon
Afbeelding van Zeezout, een geschenk van Poseidon
Afbeelding van Zeezout, een geschenk van Poseidon

Zeezout, een geschenk van Poseidon

Boek over de betekenis van zeezout voor de gezondheid. Informatie over de geschiedenis van het zeezout, praktische toepassingen ervan en een unieke fotoreportage van de creatie van het zeezout.

€ 19,95  Omschrijving

  Volgens de Helleense mythologie was zout een geschenk van Poseidon Pontokrator, de god van de zee en heerser over alles wat erin leeft. In de klassieke Helleense gemeenschap werd het zout vereerd als "de Ziel van het Universum". Zout werd beschouwd als een zegen voor de mensheid. Het symboliseerde kennis, wijsheid en langdurige vriendschap. Het gebruik van zout is bekend sinds het begin van de civilisatie. Zout was niet alleen een van de belangrijkste producten voor het conserveren van voedsel, maar werd ook toegepast als een belangrijk ingrediënt voor vele gezondheidstherapieën.
  Zout is vitaal voor het leven, omdat het al de mineralen en sporenelementen bevat, noodzakelijk voor de mens zowel als het dier. Toch wordt zout in de huidige gezondheidszorg min of meer negatief behandeld en veelal beschouwd als schadelijk voor de gezondheid. Komt dat, omdat er vaak uitgegaan wordt van industriezout, terwijl de mens juist zeezout nodig heeft, bestaand uit kristallen gevormd door de natuur? Wat is er veranderd in al die jaren dat het zout nu slecht zou zijn voor de gezondheid? Wat verstaan we eigenlijk onder zout? Is zout hetzelfde als zeezout? Deze vragen hebben geleid tot het onderzoek van Paul en Lilian de Graaf naar zeezout in al zijn aspecten, om te ontdekken wat zout of zeezout betekent voor de gezondheid. Zij wilden niet alleen de geschiedenis leren kennen, maar ook meer weten over het zo belangrijke praktische gebruik in het dagelijks leven. Dit boek laat de lezers daadwerkelijk meeleven in het onderzoek van de schrijvers om te komen tot een eerlijke onthulling van de vele mysteries rond het zout en het zeezout.
  Bovendien bevat het een unieke fotoreportage van de creatie van het zeezout. Het boek is vlot geschreven en uiterst informatief. Een must voor wie aan zijn gezondheid wil werken.

  Formaat125 x 200 mm
  Aantal pagina's160 pagina's
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurLilian en Paul de Graaf
  Korte levensbeschrijving

  In eerste instantie levensgenieters en nog steeds onderweg om dit te verbeteren met de gedachte: "gezonde geest, gezond lichaam".

  Paul, Hagenaar (1941) studeerde techniek en industrie-architectuur. Hij werkte als projectingenieur in vele landen en belandde uiteindelijk definitief in Griekenland (1981). Door zijn werk, zijn liefde voor zeilen en zeker door zijn huwelijk met Lilian heeft hij Griekenland goed leren kennen en waarderen.
  Paul de Graaf is in december 2009 overleden.

  Lilian, Atheense met hart en ziel, studeerde "fine art" en binnenhuis-architectuur en ontwikkelde haar talentalent in Engeland en Zwitserland. Zij schildert als hobby en hielp Paul bij het ontdekken van de vele facetten van haar vaderland.

  Tesamen probeerden zij een steentje bij te dragen aan de verbetering van ons aller welzijn, door te wijzen op de kracht van de natuur en de Helleense spirit.

  Verschijningsdatum2008-01-08

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-035-5
  EAN nummer
  9789089540355