Collectie

Het aanbod
Wij publiceren boeken in hun oorspronkelijke taal, Nederlands, Fries en Engels en brachten daarnaast een paar prachtige vertalingen uit. Om er een paar te noemen: een vertaling van het boek Founding Brothers: the revolutionary generation, over de geboorte van de Verenigde Staten, waar Joseph J. Ellis een Pulitzer Prijs voor kreeg. Verder brachten wij in de Friese taal vertalingen uit van De Hobbit van J.R.R. Tolkien, van Tess of the D’Urbervilles van Thomas Hardy en een reeks ridderromans, in het Fries vertaald door de meermalen bekroonde Klaas Bruinsma.
Sommige boeken publiceren we in twee talen, zoals het wonderbaarlijke verhaal van de inmiddels bijna 100 jaar oude operazangeres Frieda Roos die de Holocaust overleefde, Leven in de schaduw van de Swastika. Onze uitgave Stemmen van de ziel is in het Duits vertaald en is in het najaar van 2013 verschenen in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Ons fonds is heel breed en bestaat uit romans, (levens)verhalen, poëzie, fabels, spirituele boeken en nog heel veel meer. Wij selecteren niet op leeftijd of doelgroep, maar uitsluitend op de kwaliteit van de inhoud.

Friese klassiekers
In een samenwerkingsverband tussen Tresoar, de Digitale Bibliotheek van de Nederlandse Letteren en Uitgeverij Elikser (TDE) hebben we 60 Friese klassiekers opnieuw uitgegeven in de reeks de Nije Biblioteek.
De novelle Simmer van Nyckle Haisma, persoonlijke herinneringen van Ypk fan der Fear, Fedde Schurer, Anne Wadman, de historische klassieker van Douwe Tamminga, De boumaster fan de Aldehou. Maar ook: het enige jeugdboek van Reinder van der Leest, Gysbert Japicxprijswinnaars van de laatste jaren, experimenteel proza van schrijvers van formaat, romans die nooit herdrukt zijn maar wel een feest om (opnieuw) te lezen. Sinds kort zijn 60 van deze titels, uitverkocht maar nooit vergeten, opnieuw te verkrijgen, in een nieuw, fris jasje.

Ons aanbod is te vinden op onze website en regelmatig brengen we folders uit waar onze meest recente aanwinsten in worden aangeprezen.

De werkwijze
U kunt uw bestelling binnen twee werkdagen verwachten en uw e-book binnen 24 uur.
Wij werken met betaling via creditcard en IDeal.
Het is mogelijk een verschillend factuur- en verzendadres op te geven, als u bijvoorbeeld een boek aan iemand cadeau wilt doen.
Wij hopen dat u iets van uw gading vindt en raden u aan regelmatig te kijken. Het aanbod wordt voortdurend ververst.
Mocht u zelf de collectie willen helpen uitbreiden, kijk dan op het Uitgeverijgedeelte, bij Werkwijze.
Hartelijk dank voor uw bezoek.