Aan het licht

Aan het licht

Zes vrouwen vertellen over hun zwangerschappen die ontstaan zijn uit incest. Ze vertellen ook, hoe ze uit het ravijn gekomen zijn en hun kracht teruggevonden hebben

€ 19,95  Omschrijving

  Over incest is en wordt veel geschreven. Maar waar je eigenlijk nooit iets over hoort, terwijl het 2 % van de vrouwelijke slachtoffers overkomt, is dat uit misbruik zwangerschappen zijn ontstaan. Het onderwerp is nog steeds een groot taboe. De dader, de verwekker, heeft er groot belang bij dat dit geheim bewaard blijft en zal ontkennen. De schaamte bij de vrouw is heel groot. En daarnaast heeft zij nog te kampen met de enorme niet te bevatten werkelijkheid en ervaring om op jonge leeftijd een kind te baren. Dat maakt het probleem alleen maar groter. En hulpverleners missen vaak de kennis en vaardigheden om goed met deze problematiek om te gaan.

  Dit boek is geschreven door zes vrouwen die het is overkomen en die niet langer met dit geheim willen blijven rondlopen en door vrouwen die binnen de hulpverlening met vrouwen in aanraking kwamen die kinderen hebben gekregen door incest. Met dit boek willen zij recht doen aan de kinderen die uit incest geboren zijn, en inzicht geven in het proces dat dit met zich meebrengt. Zij willen dat het zichtbaar wordt in de wereld. Zodat de moeders, en mogelijk ook de kinderen, zichtbaar worden. En vooral, dat het uit het verborgene “aan het licht” komt.

  Waarom dit boek?
  Annemarie: Omdat er dan geluisterd kan worden. Begrepen kan worden. Bewust kan worden. Geheeld kan worden. Omdat misbruik je zo diep raakt. En zwanger worden en kinderen krijgen door misbruik nog veel dieper gaat. Omdat je kind bent en vrouw en moeder tegelijk. Ongewild. Ver voor je tijd en met geweld. Omdat ik kind was en vrouw en moeder tegelijk. Daarom.

  Maar ook:
  Omdat ik eruit gekomen ben. Mijn essentie, wie ik in wezen ben, teruggevonden heb en helemaal heel ben. Omdat ik vrouw ben. Mens ben. Levend ben. Ik bén. En dat is zo veel meer dan mijn geschiedenis van toen.

  Formaat145x210
  Aantal pagina's210
  Levertijd2 werkdagen
  AuteurAafke, Anneke, Anne-Lies, Annemarie, Bernadet, Christien
  Korte levensbeschrijving
  Verschijningsdatum

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-435-3
  EAN nummer
  9789089544353