Aangespoeld
Afbeelding van Aangespoeld
Afbeelding van Aangespoeld

Aangespoeld

Een avontuurlijk jeugdboek voor kinderen van 9-12 jaar over de zee en de kracht van verbeelding, losjes gebaseerd op leven en werk van de Noorse negentiende-eeuwse schilderes Betzy Akersloot-Berg

€ 14,95  Omschrijving

  Tijdens een herfststorm spoelt er een drenkeling aan op Vlieland: het koppige Noorse meisje Betzy. De ouders van Gooswinus besluiten voor haar te gaan zorgen, wat Gooswinus maar niks vindt. Betzy is net een wild dier in een jurk! Andersom vindt zij hem een watje.

  Op de eilandschool verstaat Betzy de andere kinderen niet en de lessen van meester vindt ze saai. Na schooltijd zwerft ze het liefst langs het strand. Op een dag vindt ze daar een bekend doosje. Vaders medaillon dat erin zat, is echter nergens te bekennen. Jutter Louwtje weet er vast meer van, maar hij laat niets los.

  Betzy is bang dat ze alle herinneringen kwijtraakt aan haar vader en haar verre thuisland. Kan Gooswinus haar helpen het medaillon terug te vinden en zich thuis te gaan voelen op het eiland? En heeft haar schildertalent daar iets mee te maken?

  De schilderijen van Betzy Akersloot-Berg zijn nog steeds te zien in museum Het Tromp’s Huys, een van de oudste huizen op Vlieland, waar Betzy vroeger met haar echtgenoot Gooswinus woonde.

  Voor een filmpje van de boekpresentatie, klik hier: https://www.youtube.com/watch?v=LAqWPmd1WIg

  Mary heeft er ook een vertelvoorstelling van gemaakt, klik hier voor de teaser: https://www.youtube.com/watch?v=PbNZytLJVBI

  Aangespoeld_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210 mm
  Aantal pagina's 131
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Mary Heylema
  Biografie

  Mary Heylema (1959) is dichter en kinderboekenschrijver. Haar werk verschijnt o.a. bij Querido, De Eenhoorn, De Vier Windstreken en Ploegsma. Ze is dichter bij het poëzietijdschrift DICHTER en stadsdichter van Zeist. Ook is ze docent creatief schrijven, ze geeft schrijfworkshops aan zowel kinderen als volwassenen.

  www.maryheylema.nl

  Verschijningsdatum 18-03-2022


  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-423-4
  EAN nummer
  9789463654234
  Auteur
  Mary Heylema
  illustrator
  Milou Trouwborst