Achter het bamboegordijn
Afbeelding van Achter het bamboegordijn
Afbeelding van Achter het bamboegordijn

Achter het bamboegordijn

Bijzondere belevenissen in China, eind vorige eeuw, in het zakenleven en bij de ondergrondse kerk

€ 21,50  Omschrijving

  Vier jaar na de dood van Mao

  Als een volslagen vreemdeling belandt Namkje Koudenburg in de miljoenenstad Shanghai. Ze kijkt haar ogen uit bij de mensenmassa die op een gewone dag door de hoofdstraat trekt, lopend of fietsend, allemaal in dezelfde donkerblauwe en legergroene kleding. Omgekeerd staart de menigte haar aan alsof ze van een andere planeet komt, wat ook wel een beetje zo voelt.

  Dertig jaar lang heeft China verscholen gezeten achter het zogenaamde bamboegordijn. Een nietsontziende revolutie heeft een ravage aangericht. Die periode hangt nog steeds als donkere, laaghangende bewolking over het land. Maar nu staat de deur op een kier.

  Het Mandarijn Chinees dat Namkje heeft gestudeerd in Hong Kong kan ze nu volop in de praktijk gebruiken. Met humor vertelt ze over het zakenleven, dat geheel loopt via Staatsbedrijven. Ze raakt bevriend met mensen die haar, ondanks de strenge sociale controle, toch willen ontmoeten. Hun nieuwsgierigheid naar het buitenland wint het van hun vrees om met een buitenlandse om te gaan. Ze leert christenen van de ondergrondse kerk kennen. Het aantal gelovigen is, ondanks hevige verdrukking, explosief toegenomen.

  Namkje neemt je mee in haar verhaal van een klein dorpje in het noorden van Friesland naar Hong Kong, China en tenslotte Lesotho in zuidelijk Afrika.

  Achterhetbamboegordijn_Inkijk.pdf

  Formaat 145x210x24 mm
  Aantal pagina's 261
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Namkje Koudenburg
  Biografie

  Namkje Koudenburg werd geboren in 1950 in het Friese dorp Pietersbierum. Ze ging naar de MULO in Harlingen en deed een secretaresseopleiding in Groningen. Ze werkte op het kantoor van Sociale Zaken en Complementaire Voorzieningen in Leeuwarden, deed een bijbelschoolopleiding in Soest en vertrok daarna naar Hong Kong waar ze Mandarijn Chinees studeerde en werkte in een zendingsorganisatie. Haar doel was om naar China te gaan, waar ze een baan vond in het zakenleven. In Lesotho gaf ze Engelse les en godsdienst aan een middelbare school. Toen ze trouwde, vestigde ze zich in Lelystad.

  Verschijningsdatum 17-11-2021

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-94-6365-394-7
  EAN nummer
  9789463653947
  Auteur
  Namkje Koudenburg