Argentijnse tango van Groningen tot Maastricht
Afbeelding van Argentijnse tango van Groningen tot Maastricht
Afbeelding van Argentijnse tango van Groningen tot Maastricht

Argentijnse tango van Groningen tot Maastricht

Informatief boek over geschiedenis en het bestaan van de tangocultuur in het bijzonder in Groningen

€ 24,95  Omschrijving

  De Argentijnse tango en Groningen lijkt een niet voor de hand liggende combinatie. Toch is er in de stad Groningen een buitengewoon actieve tangoscene. Er wordt les gegeven en wekelijks zijn er verschillende salons. Vooral tijdens de weekenden kunnen liefhebbers hun hart ophalen in de salons waar gedanst, gekeken, geluisterd en gepraat wordt.

  Deel I van dit boek beschrijft in grote lijnen de oorsprong van de tango. Ook wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van de tangomuziek die tal van beroemdheden voortbracht en vele musici en dansers wereldwijd nog steeds inspireert. Ten slotte wordt de dans van de uitdaging en verleiding onder de loep genomen.
  Deel II en III beschrijven in grote lijnen de geschiedenis, het ontstaan en bestaan van de tangocultuur in Nederland en in het bijzonder in Groningen.

  Johan Meijering opende in 1999 het multiculturele centrum La Pasión aan de Nieuwe Boteringestraat te Groningen, waar de tango een grote rol zou gaan vervullen. In de tango ontdekte hij de schoonheid van de beweging in relatie met bijzondere muziek. Ter gelegenheid van de reünie van La Pasión, op 19 september 2015, verschijnt dit informatieve boek over de tango.

  Formaat 200x250x10mm
  Aantal pagina's 154
  Levertijd 2 werkdagen
  Auteur Johan Meijering
  Biografie

  Johan Meijering studeerde sociale wetenschappen aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Hij begon zijn carrière als (hoofd)agent bij de gemeentepolitie en werkte later als maatschappelijk werker en sociale wetenschapper bij diverse gemeentelijke overheden. Al van jongs af startte hij veel initiatieven op het terrein van woon- en leefmilieu. Zo heeft hij gepoogd het vervalsen van kunst en het verhandelen van valse kunst aan banden te leggen, in het bijzonder die van de kunstkring De Ploeg. Hij voerde jarenlang campagne tegen het afsteken van het consumentenvuurwerk en schreef daar twee boeken over. In 2015 begon hij aan een nieuwe missie: hij pleit voor een referendum over het geldverslindende en immens grote Groninger Forum, waarbij hij tevens een alternatief presenteert: Nieuw Groninger Forum of Hyde Park Groningen, een sfeervolle oase in hartje binnenstad. Hij is een bevlogen man, die op idealistische en onorthodoxe wijze staat voor zijn idealen.

  Verschijningsdatum 19-09-2015

  Specificaties

  Artikelnummer
  978-90-8954-790-3
  EAN nummer
  9789089547903
  Auteur
  Johan Meijering